Galéria

Ez az 5 dolog jellemzi az igaz barátokat

Forrás:

Valószínűleg neked is van legalább egy olyan barátnőd, akivel folyton megbeszéled, hogy találkoztok, de ez sosem valósul meg. Valami mindig közbejön, a nagy nap előtt fáradt leszel, ő lebetegszik, és három-négy havonta talán össze is jön egy találkozó. A rossz hír, hogy nagy az esélye annak, hogy ő nem igaz barátod. Az igaz barátok ugyanis akarnak veled találkozni, lehetőleg minél gyakrabban.
Forrás:

Van olyan barátnőd, akivel egy találkozás után valahogy nem érzed magad olyan jól? Talán észre sem vetted eddig, de olyan 'bókokat' mond neked, amelyek valójában burkolt sértések; például azt mondja, hogy most kivételesen nem olyan karikásak a szemeid, vagy megdicséri az új cipődet, mert a régi szerinte elég bénán nézett ki, és így tovább. Ő nem barát! A barátaid ugyanis tesznek arról, hogy jól érezd magad, és őszintén gondolják a dícséreteket.
Forrás:

Jó az, ha van olyan barátnőd, aki őszinte veled - de nem túlságosan, kritikusan őszinte. Az igaz barátaidnak ugyanis fontos, hogy mit érzel, ezért ha hibát követtél el például a kapcsolatodban, ők nem leszidnak, hanem segítenek megoldást találni. Azonban azok, akik kendőzetlenül kimondják a gondolataikat, nem is igazán foglalkoznak a lelkivilágoddal.
Forrás:

Az igaz barátaid sosem beszélnek a hátad mögött rólad, és ha mégis egy társalgás során feljössz témaként, csak kedves dolgokat mondanak. Ezért amikor visszajut hozzád, hogy te voltál a téma, csak pozitívumokat hallasz. A kamubarátok viszont kapnak az alkalmon, és szívesen pletykálnak rólad, mert azt hiszik, ez úgysem derül ki. Ha pedig mégis, vagy megsértődnek, vagy megpróbálják kimagyarázni a dolgot.
Forrás:

A jó barátok azok, akikre számíthatsz akkor is, ha baj van. Ha azonnali segítségre van szükséged, társaságra vágysz, vagy beteg vagy, ők azok, akik nem kifogásokkal próbálják kihúzni magukat ez alól, hanem ott vannak melletted. Azok, akik viszont minden mást eléd helyeznek, nemcsak önzők, de valószínűleg nem is tekintenek rád őszinte, igaz barátként.