Galéria

Színészek, akik nagyon nem akartak csókolózni a képernyőn

Forrás: A Horrorra akadva 5-ben láthattad, hogy a két főszereplő csókolózott, de valójában nem Lindsay Lohan állt Charlie Sheen mellett! A színésznő ugyanis kijelentette, hogy nem hajlandó csókot váltani a férfivel, mert korábbi vad, partizós múltja kétségeket ébresztett benne. A producerek viszont nem változtatták meg a forgatókönyvet, mert valószínűleg abban bíztak, hogy előbb-utóbb majdcsak meggondolja magát. Nem így volt. Ezért a csókjelenetnél Lindsay Lohan dublőre állt be a helyére. Charlie Sheent egyébként állítólag nem hatotta meg, hogy nem akart vele csókolózni a színésznő.
Forrás: Mielőtt még befutott volna a Sötét zsaruk és a Bad Boys filmekkel, Will Smith kevésbé ismert mozikban is játszott. A 6szoros ölelésben egy homoszexuális férfit alakított, aki azt hitette el emberekkel, hogy Sidney Poitier az apja. Az egyik jelenetben eredetileg meg kellett volna csókolnia egy másik férfit, szenvedélyesen, de a színész úgy döntött, nem teszi meg; amivel a rendezőt eléggé fel is bosszantotta. Will Smith először Denzel Washingtonhoz ment tanácsért, aki azt javasolta neki, hogy ne tegye meg, ezért a rendező végül kénytelen volt hátulról, a kamerabeállítással játszadozva megteremteni a csókjelenetet, ami a valóságban sosem történt meg.

Will Smith egyébként később beismerte, hogy hiba volt nemet mondani. Túl éretlennek tartja akkori önmagát, és valószínűleg ma már másképp cselekedne.
Forrás: Nehéz elhinni, hogy Hollywood szívtiprója, aki korábban számtalan romantikus jelenetet vett fel, eleinte nem volt hajlandó megcsókolni Cate Blanchettet a Benjamin Button különös élete filmben. Pedig így volt! Kezdetben ragaszkodott ahhoz, hogy nem hajlandó csókot váltani partnerével, méghozzá Angelina Jolie iránti tiszteletéből kifolyólag. A rajongók szerint az lehetett a háttérben, hogy kapcsolati gondjaik voltak, a rendező (David Fincher) pedig nagyon mérges lett ezért. Végül sikerült is meggyőznie Bradet, így valóban sor került a csókra.
Forrás: A Titanicban csókolóztak, de azt követően annyira jó barátok lettek, hogy erre már nem igazán voltak hajlandóak. Annyira, hogy amikor A szabadság útjait forgatták, közölték, hogy nem kerülhet sor csókjelenetre. Részben azért is, mert Sam Mendes, a rendező akkoriban Kate férje volt, másrészről pedig a közöttük lévő kapcsolat miatt is. Végül egy-két jelenetben bevállalták, de ennyi.
Forrás: A Stranger Things kislánya nagyon kikészült, amikor először hallotta, hogy meg kell csókolnia filmes partnerét. A rendező viszont nem igazán foglalkozott ezzel, és mégis beleírta a sztoriba a jelenetet. Utólag Sadie elmondta, hogy nem érzi, hogy rá volt kényszerítve erre a felvételre, de azért eléggé stresszelt miatta.
Forrás: Amikor Stephen King könyvéből elkészítették a Mobil című filmet, Samuel L. Jackson nem egészen tudta, mire mond igent. Mint kiderült, a karaktere homoszexuális volt, ő pedig erről nem tudott, így a forgatáson kijelentette, hogy nem fog megcsókolni egyetlen férfit sem. Ehhez pedig azóta is tartja magát.
Forrás: A Spíler című film forgatásán Thandie Newton megbeszélte a rendezővel, hogy hagyják ki a csókjelenetet, mert nem hajlandó rá. Mint kiderült, Gerard Butler épp nagyon megfázott, a színésznő pedig nem akart elkapni tőle semmilyen betegséget. Ezért Guy Ritchie-nek improvizálni kellett, hogy mégis megteremtse közöttük a bensőséges hangulatot.
Forrás: A Szerelmes hangjegyek után Vanessa Hudgens egy kicsit más stílusú filmre vágyott, ezért a Spring Breakersben vállalt szerepet. Mint kiderült, James Francot is meg kellett csókolnia a forgatókönyv szerint, amitől egyáltalán nem volt boldog a színésznő. Végül muszáj volt sort kerítenie rá, de később elmondta, hogy borzasztó volt, és közölte az ügynökével is, hogy soha többet nem akarja megcsókolni őt.
Forrás: Amikor A Pelikán ügyirat című filmet forgatták, Julia Roberts már hatalmas világsztárnak számított. Mégis, Denzel Washington nem nagyon akart közel kerülni hozzá, és kijelentette, hogy nem hajlandó csókolózni vele. Érthető módon a színésznő nem volt elragadtatva a reakciótól, és egy interjúban beszélt is erről. "Persze, hogy szerettem volna megcsókolni Denzelt. De az ő ötlete volt, hogy ezeket a jeleneteket vegyük ki."

A színész állítása szerint ebben nem volt semmi személyeskedés. Szimplán csak úgy döntött, nem akar Hollywood valótlan tökéletességének megfelelni, és az is aggasztotta, hogy az afroamerikai nők mit szólnának, ha egy fehér bőrű nővel csókolózna.