Galéria

10 csodás nemzeti park futóknak

Forrás: Összesen közel 450 km a bejárható terület, és úgy készülj, hogy igazi terepen, poros, homokos ösvényeken is futhatsz, amik a perem mentén kanyarodnak. Ha itt futsz, ki ne hagyd az ultrafutók kedvenc útját, az R2R2R-t, ami egy több, mint 64 kilométeres szakasz Dél-Kaibabból Észak-Kaibabba, és vissza.
Forrás: Ide aztán kötelező esőkabátot vinni, mert drasztikusan megváltozhat az időjárás egyik percről a másikra, ebben a magasságban. A hegyi ösvényeken gyakorolhatod a terepfutást, de ne hagyd ki a turisták kedvenc útvonalát, a közel 6 kilométeres utat, ami az Emerald tóhoz vezet. Csak menj korán reggel, vagy hétköznap, mert ez egy nagyon népszerű túraútvonal, viszont megéri, mert csodaszép!
Forrás: Esőkabát és szúnyogriasztó: ezek nélkül semmiképp se indulj futni ebben a Maine-beli nemzeti parkban. Ne hagyd ki a Witch Hole Pond körüli 5.3 km-es futószakaszt, ami októberben, amikor a legszebbek, legszínesebbek a levelek, valami csodaszép!
Forrás: Itt nagyjából 25 kilométer a futóterület, ami főként sziklás, homokos terep. Több szuper útvonal is van ebben a parkban, az egyik legnépszerűbb, ami a híres Narrows kanyonnál található, és a Sinawava templomtól indul. Ezt imádni fogod!
Forrás: Itt közel 400 kilométer a bejárható terület, és fokozatosan emelkedő, hegyi ösvényekre készülj, és bizony, akár medvékkel is összefuthatsz! Fontos a réteges öltözet a gyorsan változó időjárás miatt. Ne hagyd ki a Jenny-tó körüli csodás futóútvonalat!
Forrás: Nem vicc, itt több, mint 1200 kilométer a terület, amin akár futhatsz is, és rengeteg csodás útvonal közül válogathatsz - kamera és sok víz viszont mindenképp legyen nálad! Régi, lapos, történelmi útvonalak, sziklás hegyi ösvények, folyók, vízesések, alpesi kis tavak - itt tényleg minden természeti csodával találkozhatsz futás közben!
Forrás: Itt aztán vannak sziklás futóterepek, így egy jó stabil futócipő nélkül ne indulj itt útnak. Ebben a parkban 265 kilométer áll rendelkezésedre, ha edzeni szeretnél. Ne hagyd ki a több, mint 6 kilométeres útvonalat a Scoville Point környékén: csodás növényekkel találkozhatsz a tengerparton!
Forrás: Itt a futóterep 167 km, és érdemes hosszú szárú zokniban és szúnyogirtóval felszerelkezve nekikezdeni a futásnak! A jó kis emelkedőkben, sziklás területekben itt sincs hiány: ne hagyd le a listádról az Ohio és az Erie Towpath Trail útvonalakat!
Forrás: Fényvédő, sapka és napszemüveg nélkül el ne indulj, ha itt szeretnél futni! A sivatagi futást itt aztán gyakorolhatod, de hegyi szakaszokat is találsz majd. És hogy hol érdemes itt futni? A Laguna Meadows vagy a Boot Canyon útvonal remek választás!
Forrás: Maximum 16 kilométer itt a futószakasz, de ezért kárpótol a látvány, az egészen biztos! A széllel itt komolyan számolnod kell, így öltözz rétegesen, a megfelelő öltözetben. Egyenes és igen meredek szakaszokkal is találkozhatsz itt futás közben, a Harding Ice Field nevű terepet pedig érdemes felvenned a bakancslistádra, mert a látvány varázslatos lesz!