Galéria

A leggyakoribb álmok jelentései

Forrás:

Lebegsz a levegőben, szabadon, akár egy madár – erre sajnos csak a fantáziavilágodban vagy képes. A repülésről szóló álom azt szimbolizálja, hogy szabadnak érzed magad, mert mondjuk egy nagy kő esett le a szívedről. Például azért, mert épp meghoztál egy döntést, elsimítottál egy konfliktust, vagy akár friss szerelmesként is álmodhatsz ilyet. De a szárnyalás ennek pont az ellenkezőjét is jelentheti – azt, hogy meg szeretnél könnyebbülni, vagy egy kellemetlen szituációból szeretnél kimenekülni. Legközelebb figyelj arra, hogy hol, hogy és mi felett repülsz el. Ez segít megfejteni az álmodat.

 


Forrás:

Annak ellenére, hogy isteníted a kedvesedet, arról álmodsz, hogy valaki mással bújsz ágyba? Ha ezután rossz lelkiismerettel ébredsz fel, megnyugodhatsz. Ennek az álomnak ugyanis nincs köze ahhoz, hogy kevésbé szeretnéd a párodat, vagy elkezdtél volna máshoz vonzódni, és feltehetőleg a szexuális életeddel is teljes mértékben elégedett vagy. Csupán annak van jelentősége, hogy kivel lépsz félre. Mivel prof. Michael Schredl pszichiáter szerint van rá esély, hogy magadból hiányolod azokat a tulajdonságokat, melyeket ez a személy testesít meg számodra. Ha például a főnököd jelenik meg ilyenformán az ágyadban, akkor lehet, hogy szélesebb döntési jogkörre vagy nagyobb felelősségre vágysz a munkád terén. Izgalmas, igaz?

 


Forrás:

Juj! Hirtelen eltűnik a talaj a lábaid alól, és leesel egy szikláról, vagy egy végeláthatatlan alagútban zuhansz. És nagyon félsz a földre érkezéstől. Sokszor már a gondolattól is megborzongunk. Egy kép, ami általában stresszes szituációkban kúszik a fejedbe. Mondjuk azért, mert új életfázisban vagy, amelynek a végkimenetelét még nem ismered, vagy mert fel kellett adnod a fix terveid. Jelszó: a kontroll elvesztése. Tipp: Gondold végig, mi a legrosszabb, ami történhet. Így már nem lesz olyan ijesztő a szituáció, mert azért a legnegatívabb forgatókönyv sem olyan borzasztó.


Forrás:

Pánikszerűen kapkodsz levegő után, újra és újra félve nézel hátra, és imádkozol, hogy a lábad most tényleg ne hagyjon cserben. Azt, hogy valaki vagy valami követ, prof. Schredl álomkutató szerint akkor álmodjuk, ha egy szituáció vagy egy érzés elől menekülünk – ahelyett, hogy megbirkóznánk vele.

 


Forrás:

Még sose találkoztál a pasival, és az arcát sem tudnád felidézni – mégis lefeküdtél vele. Izgalmas, valahogy tiltott, de csodás érzés. És a jelentése? Valószínűleg valami újra vágysz. Ez nem azt jelenti, hogy szexfüggő vagy, vagy félre szeretnél lépni. A változatosság utáni vágy vonatkozhat a barátaidra vagy a hobbijaidra is.

 


Forrás:

Jó hír, hölgyeim! Aki egy szakítás után az exbarátjáról álmodik, annak igen jók az esélyei arra, hogy hamarosan túl legyen rajta. Az álmok ugyanis segítenek a fájdalmas események feldolgozásában. A szakértők szerint akkor sincs okod az aggodalomra, ha azóta új pár van az oldaladon (és boldog kapcsolatban élsz). Inkább azt szeretnéd, ha az új sráccal is minden olyan csodálatos lenne, mint az elődjével – ha nem még csodálatosabb!

 


Forrás:

Már maga a gondolat is könnyeket csal a szemedbe, hogy egy a szívedhez közel álló embert elveszíthetsz. Ha azt álmodod, hogy ő meghal, az azt mutatja, hogy milyen erős a kötelék közöttetek, és hogy az életedet nem tudod nélküle elképzelni. Tipp: Élj a lehetőséggel, és mondd el neki, hogy mennyire szereted őt.

 


Forrás:

Tapogatózol a sötétben, és nem tudod, hogy hol vagy. Félsz, hogy elesel, vagy hogy valaki hirtelen megtámad. Meglehetősen borzasztó érzés azt álmodni, hogy nem látsz. Sokszor a vereségtől való félelem bújik meg mögötte – általában alaptalanul. Lehet, hogy egy fontos vizsga vagy egy verseny előtt állsz?

 


Forrás:

Izzadó tenyérrel ülsz egy vizsgateremben. Megkapod a tesztet, és rájössz: egyáltalán nem készültél, a fejed teljesen üres. Az álomkutató úgy gondolja, hogy épp egy olyan helyzetben vagy, amikor egy bizonyos teljesítményt várnak el tőled, viszont nagyon félsz attól, hogy csődöt fogsz mondani.

 


Forrás:

Ah, te jó ég! Hirtelen eltűnnek a ruháid, és anyaszült meztelenül állsz a sétálóutca közepén, egy színpadon vagy a főnököd színe előtt. Ez az igazán kellemetlen fantáziakép arra utalhat, hogy épp túlságosan is fontos neked, hogy mit gondolnak rólad az emberek. Úgyhogy ideje újra tudatosítani magadban: Úgy vagy jó, ahogy vagy!

 


Forrás:

Vezeted az autódat, és egyszer csak azt veszed észre, hogy se kormányozni, se lefékezni nem tudod. Horrorjelenet, ami a való életben szerencsére csak nagyon ritkán történik meg. Ha erről álmodsz, lehet, hogy az életed éppen meglehetősen kaotikussá vált, és félsz, hogy elveszted a kontrollt felette. Lehet, hogy ennek az oka egy szakítás, vagy az, hogy felmondtál a munkahelyeden? Ha becsukod a szemed, azzal nem oldasz meg semmit. Jobban teszed, ha komolyan elkezdesz foglalkozni a krízis megoldásával.

 


Forrás:

Kétségbeesetten próbálod mozdítani a karodat és a lábadat – mindhiába. Segítséget akarsz kérni, de egy hang se jön ki a torkodon. Ez azt jelentheti, egy olyan problémával szembesültél, amely egyelőre megoldhatatlannak tűnik, például ha egy bonyolult ügy kapcsán nagyon összevesztél a barátnőddel. A szakértő azt tanácsolja, hogy beszélj másokkal erről a nyomasztó helyzetről. Mindenre van megoldás!

 


Forrás: Fel-alá rohangálsz az útvesztőben, de egyszerűen nem sikerül eljutnod oda, ahova indultál. Az álom kivetíthető az életedre is. A boldogságodnak akadály áll az útjában – méghozzá te magad. Úgyhogy rendezd a gondolataidat, és engedd el, ami boldogtalanná tesz.