Galéria

Így tedd szúnyog-biztossá az otthonodat! – 4 tipp

Forrás: 1# Üzemeld be a ventilátorokat!   A bosszantó vérszívók így egyáltalán nem, de legalábbis jóval nehezebben tudnak majd leszállni bárhova. Ha teheted, alapjáraton menjen éjszaka is, így megkíméled magad a másnapra beszerezhető piros csípésektől.
Forrás: 2# Mindenhova szúnyoghálót! Ha teheted, szereld fel az ablakaidat szúnyoghálóval, ha nem, akkor érdemes legalább egy ágy köré feszíthető baldachinra beruháznod. Így talán az éjszakád nyugalmasabb lehet egy fokkal.  
Forrás: 3# Párologtass! Ma már számtalan konnektorba dugható szúnyogriasztót lehet kapni, ami nagyjából 12 órán át távol tartja a borzalmas zümmögőket. De létezik ultrahangos riasztó is. Mi arra a típusra esküszünk, amibe apró lapocskákat lehet tenni: ezekből több illatban is beszerezhetsz, hogy ne váljék unalmassá a párologtatott illóolaj.
Forrás: 4# Növényeket az ablakba! Szerencsére vannak olyan növények, amelyek, ha még csak kicsit is, de bántják a szúnyogok orrát. Ha ezekből teszel a bejárat mellé, illetve az ablakpárkányra, talán csökkentheted a beszédelgő vérszívók számát. Ebben a cikkben írtuk meg, hogy mely növényeket nem szeretik a szunyik.