Galéria

6 sztár, akik rengeteg tragédiát éltek meg - mégsem olyan irigylésre méltó az életük

Forrás: A 43 éves színésznő ma Hollywood egyik legnagyobb sztárja, Oscar-, és Golden Globe nyertes, valamint két gyermek büszke anyukája. Ránézésre nem is gondolnánk, hogy milyen nehéz körülményekből érkezett. Gyerekkorában édesapja alkoholizmussal küzdött, és édesanyját többször is bántalmazta. Amikor 15 éves volt, egy vita olyannyira elszabadult, hogy a férfi lövöldözni kezdett az ég felé. Ekkor anyjánál betelt a pohár, és lelőtte férjét.

Ekkoriban volt az, hogy Charlize megnyert egy modell versenyt, és egy éves szerződéssel körbeutazhatta Európát. Azonban ő igazából balett táncos szeretett volna lenni, ezért beiratkozott egy iskolába. 19 évesen viszont sérülés érte a térdét, ami véget vetett tánckarrierjének. Los Angelesbe költözött, ahol nem ismert senkit, és egy olcsó hotelben élt hónapokon át, ahol gyakran éhezett is, mert szinte semmi pénze nem volt.

1995-ben elment a bankba, hogy felvegyen 500 dollárt, amit az anyukája küldött neki. Az ott dolgozók viszont nem voltak hajlandóak átadni neki a pénzt, amiért ő akkora jelenetet rendezett, hogy felkeltette az éppen ott tartózkodó John Crosby producer figyelmét. Észrevette, milyen tehetséges Charlize, segített neki elkezdeni egy színész iskolát, 3 évvel később pedig megszerezte első nagyobb szerepét Az ördög ügyvédjében.
Forrás: Még meg sem született, amikor apja elhagyta édesanyját. Mindössze három hónapos korában anyja ismét megházasodott, új férje viszont folyton munkahelyek között ingázott, és a szerencsejátéknak sem tudott nemet mondani. Emiatt állandóan költöztek, majd a szülők rászoktak az alkoholra.

Gyerekkorában Demi Moore-nak ráadásul az iskolai bullyinggal is meg kellett küzdenie, ugyanis kancsal volt, és mindig nagy szemüveget kellett viselnie, amiért iskolatársai folyton gúnyolták. Szerencsére anyukája össze tudott spórolni pénzt a műtétre, és ez a probléma megoldódott.

Miután megszületett öccse, megszökött otthonról, majd pár évre rá mostohaapja megölte magát. 17 évesen szeretett bele a híres rocksztárba, Freddy Moore-ba, aki két gyermekét és feleségét hagyta el a színésznő miatt. Összeházasodtak, és ő segített abban, hogy sztár lehessen belőle.

Édesanyja egyébként egész életében alkoholfüggőséggel küzdött, többször is letartóztatták, majd végül rákban hunyt el.
Forrás: A 74 éves színész és producer fizikailag és morálisan is sok gonddal küzdött. 1980-ban egy sípályán baleset érte őt, ami miatt 3 éven át kezelésekre szorult, és karrierjét is mellőznie kellett. A 2000-es évek elején, amikor már házasságban élt Catherine Zeta-Jonesszal, egy nő folyamatosan zaklatta őket. Fenyegető leveleket küldött, ami miatt a színésznőnek kishíján idegösszeomlása is volt.

2010-ben kiderült, hogy torokrákja van, ráadásul fiát is ebben az évben ítélték el börtönre öt évre, drogárusítás miatt. Szerencsére a betegségét sikerült legyőznie.

Párkapcsolata sem alakult mindig tökéletesen. 2013-ban kiderült, hogy úgy volt, elválnak Catherine-nel, mert állítása szerint nagyon komoly depresszióval küzdött felesége betegsége miatt. Őt ugyanis 2011-ben bipoláris személyiségzavarral kezelték, és ez az időszak nagyon megerőltető volt házasságukra nézve. Végül sikerült leküzdeniük a gondokat, és mai napig együtt vannak.
Forrás: A Bűbájos boszorkák színésznőjének amerikai szülei voltak, de ő maga Firenzében született. Apja ugyanis benne volt egy olasz szektában, amibe egész családját bevonta. Megtiltották a tagoknak, hogy kommunikáljanak a külvilággal, újságot olvassanak vagy tévét nézzenek, és mindenkinek sötét szobában kellett lennie egész nap. Arról nem is beszélve, hogy kaotikus szexuális kapcsolatokat létesítettek egymással az emberek. Amikor a vezetők a gyermekeket is próbálták ebbe bevonni, Rose apja rájött, hogy ideje tenni valamit ez ellen.

Amerikába költözve Rose szülei elváltak egymástól, ő pedig az anyukájával maradt. Annak új pasija viszont megpróbálta elhitetni vele, hogy lánya drogfüggő, csak hogy egy klinikába zárhassák, és megszabadulhasson tőle. A színésznőnek sikerült megszöknie, és nagymamájához költözött. 16 éves volt, amikor innen továbbállt, hogy szerelmével éljen együtt. Mindeközben kasszásként, felszolgálóként és irodai munkásként is dolgozott. Amikor a pasija meghalt, Rose hajléktalan lett, és többször is az utcán aludt.

Minden tragédia ellenére 17 évesen beiratkozott egy művészeti iskolába Seattle-ben, ahonnan sikeres színésznői karrierje beindult. Azonban 2007-ben egy autóbalesetben megsérült az arca és a szeme, és bár sikerült helyreállítani látását, plasztikai műtétekkel pedig az arcát is, mégsem néz ki pontosan úgy, ahogy régen. Ez nagy szívfájdalom számára.
Forrás: A híres színész gyerekkora akkoriban egészen átlagos volt. Fiatalon dolgozni kezdett egy cégnél, ahol felfedezték tehetségét, és arra buzdították, hogy próbálkozzon meg a színészkedéssel. Amikor már 37 éves volt, sikerült befutnia; és ez volt az az időszak, amikor élete legnagyobb titkára derült fény, méghozzá egy újságíró által.

A színész ekkor jött rá arra, hogy idősebb nővére, June, valójában a saját édesanyja, és évtizedeken át mindenki hazudott neki. Amikor ugyanis ő terhes lett, még csak 16 éves volt, a szülei pedig azért, hogy elkerülje a megaláztatást, és saját karriert építhessen, saját fiukként nevelték fel unokájukat. Azonban sosem tudott erről beszélni vérszerinti anyjával, mert mire ez kiderült, az anyukája és a nagymamája is meghalt már.
Forrás: Az 50-es évek szexszimbóluma sosem ismerte saját apját, édesanyja pedig egyáltalán nem foglalkozott vele. Ezért élete első hét évét gondozókkal töltötte, akik más adoptált gyermekeket is neveltek. Amikor édesanyja vett egy lakást Hollywoodban, visszavette lányát, ám pár hónap után komoly pszichológiai rendellenesség tüneteit mutatta az asszony: kiderült, hogy paranoid skizofréniája van. Élete végéig kórházban volt, és lányával szinte egyáltalán nem tartotta a kapcsolatot. Ezútán Marilyn évekig különböző családokkal élt együtt.

16 évesen ment hozzá James Daughertyhez, hogy új életet kezdhessen, egy évvel később pedig egy repülőgép üzemben kezdett dolgozni. Itt ismerte meg David Conover fotóst, aki megkérte őt, hogy pózoljon pár fotójához. Ő igent mondott, kilépett munkahelyéről, és egy modellügynökségnél kezdett dolgozni. Ez az a munkahely, ami őt sikeressé tette, és egy évvel később már az első szerződését írta alá egy filmstúdióval.

Azonban híres sztárként sem volt egyszerű élete. Rengeteg románcba keveredett, háromszor vált el, kétszer esett teherbe, de mindkét alkalommal elvesztette gyermekeit. Nagyon rosszul aludt, folyton gyógyszereket szedett, és pszichiátriai intézménybe is kényelen volt elvonulni. Végül 1962-ben vetett véget saját életének.