Galéria

Strandholmik, amik könnyedén beférnek a bőröndbe

Forrás:

Először is szerezz be egy strandtáskát, ami összehajtva akkora, mint egy lapos zseb. Persze az édeskevés, ha összecsukható, mit sem ér, ha nem erős, strapabíró és vízlepergető az anyaga. A Reisenthel mini maxi travelbag viszont mindezt tudja, és kinyitva gyakorlatilag bármit elnyel. Ráadásul nemcsak nyaraláson jön jól, az év többi részében használhatod bevásárláshoz.

Ára: 5900 Ft (jelenleg akciósan 2950 Ft)


Forrás:

Egy plédet nyilván pazarlás lenne bepakolni a bőröndbe (mármint helykihasználás szempontjából), egy könnyű anyagú mandala strandlepedő viszont főnyeremény. A képen látható lepedő mérete 210x220 cm, ezen kényelmesen elfér az egész család (bár ha a te gyerekeid sem jönnek ki sosem a vízből a strandolás ideje alatt, akkor erre úgyis csak ritkán kerül sor), a táskában viszont csak kis helyet foglal. Ha a nyaralás után kimosod, jövő nyárig lehet belőle ágytakaró, falikárpit vagy jógamatrac is.

Ára: 14,99 euró


Forrás:

Ha a szálláson nem lesz strandtörölköző (márpedig az apartmanokban és az Airbnb-n foglalható lakásokban általában nincs), akkor azt is otthonról kell vinni, ezért csak jó nedvszívó, könnyű anyag jöhet szóba, például mint ez itt.

Ára: 1290 Ft


Forrás:

Ezt a kulcstartó méretűre gyömöszölhető szütyőt két célra is használhatjátok: ha a vizes fürdőruhákat, úszószemüvegeket pakoljátok bele, akkor szárazon marad a többi holmitok a táskában. Ha viszont azokat az értékeket (telefon, fényképező, akciókamera) rejtitek bele, amiket óvnátok a víztől, akkor viszont azokat tartja szárazon. És év közben is jól jön, ha uszodába mentek.

Ára: 15 font


Forrás:

Nemcsak a tengerparton praktikus ez a könnyű kulacs, már a reptéren is jól jön: üresen átvihetitek az átvizsgáló kapunál, utána pedig megtölthetitek az ivókútnál (egyre több reptéren van ilyen, nyártól már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján is), így nem kell méregdrága ásványvizet venni. Összecsavarva a kulacs minimális helyet foglal a hátizsákban, de mielőtt lementek a partra, ne felejtsetek el megtölteni mindenkinek egyet belőle.

Ára: 790 Ft (jelenleg akciósan 390 Ft)


Forrás:

A kalap nemcsak a parton, hanem kiránduláson vagy városnézésnél is jól jön, hogy elbújj kicsit a napsugarak elől. Ha nem akarsz egy nagykarimájú kalappal bajlódni a reptéren és az utastérben, ezt a puha, kifordítható twill kalapot könnyen belesimíthatod a bőröndödbe.

Ára: 1995 Ft


Forrás:

Strandpapucs helyett érdemes egy olyan könnyű szandált választani, ami az esti korzózáshoz vagy a napközbeni csavargáshoz is jó lesz. Az Ipamena szandálok olyan tartósak, hogy előbb fogsz ráunni a színére/mintájára, mint hogy elszakadna. A bőröndben pedig kis helyen meghúzza magát, ezért praktikusabb ezt bepakolni, az utazáshoz pedig a több helyet foglaló lábbelit felvenni.

Ára: 7490 Ft


Forrás:

Naptej nélkül ne induljatok el. Elég lesz egy 100 ml-s kiszerelésű, fedélzetre is felvihetőt becsúsztatni a hátizsákba. Az első napokban ez is kitart, utána pedig a helyi üzletekben vagy patikában megvehetitek a hátralévő napokra valót. Így nem kell az egész család egyhetes naptej adagját a bőröndben odacipelni. A Vichy Ideal Soleil SPF50+ naptej arcra és testre is használható, így nem kell két flakont is bepakolni.

Ára: 2199 Ft


Forrás:

Persze azért nem árt, ha a gyerekeknek elcsomagolunk egy olyan terméket, amit az ő bőrükre fejlesztettek ki, például a Sundance ultra szenzitív FF50+ napozó roll-on napvédőt, ami szintén 100 ml-s, ez is mehet a hátizsákba.

Ára: 1199 Ft


Forrás:

Lehet, hogy nem ártana még egy strandtáska, vagy csak a szálloda medencéjéhez sétálnátok le, és nem kell, hogy zárt legyen a csomag? Akkor tökéletesen megfelel ez a hétzsebes, szuperkönnyű és laposra hajtogatható szatyor. (A tasak, amibe bele lehet hajtogatni, nesszeszerként is funkcionálhat, ha a táskát kivettétek belőle.) Mehetnek bele a napszemüvegek, naptejek, kulacsok, könyvek, magazinok, úszógumik és homokozójátékok. (És milyen jól ez a táska az év többi részében az autó csomagtartójában!)

Ára: 11,89 font


Forrás:

Mert ha kisgyerekkel utaztok, akkor az úszógumi sem maradhat itthon, ez aztán igazán nem foglal helyet leeresztve. Ha pedig ilyen vidám darabot választotok, akkor a kicsi sem fog berzenkedni ellene.

Ára: 990 Ft


Forrás:

És ha homokos tengerpartra készültek, akkor hely ide vagy oda, a homokozólapát sem maradhat ki a bőröndből, még a nagy lakli kamaszok is szívesen építenek várat – mit várat, erődítményt meg gátakat és árkokat – a homokban. Egy-két ilyen laposabb műanyaglapát pedig meg sem kottyan a poggyászban.

Ára: 190 Ft