Galéria

Jótékony hatású zöldségek és gyümölcsök

Forrás: Kutatások is bizonyítják, hogy mennyi egészségügyi probléma elkerülhető, ha rendszeresen fogyasztunk almát. Kiváló az immunrendszer erősítésére, hiszen nagyon magas a B- és C-vitamin-tartalma, gazdag magnéziumban, káliumban és kalciumban. Csökkenti a koleszterinszintet, a gyulladást és a szívbetegségek kialakulását. Szabályozza a vércukorszintet, megvédhet a rákos megbetegedéstől és védi a tüdőt is. Az alma héja tele van polifenol antioxidánssal, amely megköti a szabadgyököket, ezáltal megakadályozza a sejtkárosodást. 
Forrás:

Antioxidáns-tartalma miatt rákmegelőzést segítő növényként tartják számon. Kiemelkedően gazdag C-vitaminban, kalciumban és vasban. Rendszeres fogyasztása csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát.


Forrás: A kivinek számos jótékony hatása van. Először is magas antioxidáns-tartalmú. Az antioxidánsok azért fontosak, mert a szervezetet károsító szabad gyökök ellen fejtenek ki hatást. A kivi még a narancsnál is magasabb aktív C-vitamint tartalmaz – már egyetlen kivi elfogyasztása fedezi a napi C-vitamin-szükséglet többszörösét. Bőven tartalmaz K-vitamint is, amely fontos szerepet játszik a kalcium csontokba épülésében.
A kiviben lévő kálium csökkenti a magas vérnyomást és értágító hatású. A gyümölcs rostjai segítik a béltisztítást, eltávolítják a vastagbélben felhalmozódott méreganyagokat.
Forrás: Antibakteriális hatása miatt már az ősi népi gyógyászat is alkalmazta megfázás és influenza ellen. A fokhagyma elsősorban a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében hasznos. Csökkenti a koleszterinszintet és antibakteriális hatású. Antioxidánsként erősíti az immunrendszert, vérnyomáscsökkentő. Sportolóknak is ajánlott a fogyasztása, hiszen értágító hatású, ami nagyobb sportteljesítményt garantál.