Galéria

Amit születése után Meghan és Harry babájáról tudni lehet

Forrás: Hétfőn még mindenki azt hitte, hogy a baba otthon született, ahogy Meghan hercegné szerette volna (erre utalt az is, hogy a szülés után néhány órával Harry Windsorban tette meg a bejelentést). Ám kedden a Daily Mail arról számolt be, hogy Harry a Scotland Yard biztosítása mellett és a legnagyobb titokban (még a királyi család rangidős tagjai közül sem tudott róla mindenki) szállította feleségét egy londoni magánkórházba, feltételezhetően a Portlandbe, ahol egy szülés tarifája 15 000 fontnál (5,7 millió forint) indul. Ebben a kórházban születtek egyébként Harry unokatestvérei, Beatrice és Eugénia hercegnők. Meghan egy héttel túlhordta a babát, valószínűleg ez is indokolta, hogy végül a kórházi szülés mellett döntsenek. A kisfiú május 6-án reggel 5 óra 26 perckor látta meg a napvilágot – a hivatalos bejelentést azonban csak délután 2 óra 40-kor tették közzé. Addigra a hercegi pár a babával és Meghan édesanyjával – aki Harry herceg mellett szintén jelen volt a szülésnél – visszatért windsori otthonába.
Forrás:

Persze nem minden időké, csak az utóbbiaké. Baby Sussex (ahogy mindenki emlegeti hazájában, amíg nevet nem kap) 3200 grammal született, ezzel alulmúlt mindenkit, aki az elmúlt években született a királyi családban. A legnagyobb súlyú királyi újszülött mostanában Zara Tindall legkisebb lánya, Lena volt, aki 4170 grammos születési súllyal büszkélkedhetett. Az átlagos születési súly az Egyesül Királyságban 3370 g körül van. Harry herceg 2835 grammot nyomott, amikor 1984-ben megérkezett.


Forrás:

Valamint Károly herceg negyedik unokája. Három unokatestvére van: György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg, akikkel közös szülnapi partikat tarthatnak majd, hiszen Sarolta május 2-án, Lajos pedig április 23-án született. A kisfiú a trónutódlási sorrendben édesapja mögött a hetedik helyet foglalja el. Harry nagybátyja, a Yorki herceg így a nyolcadik helyre csúszott, a királynő legfiatalabb fia, Edward herceg pedig életében először kiszorul az első tízből, és jelenleg a tizenegyedik helyet foglalja el a trónörökösi listán.


Forrás:

Az újszülött apai nagyapja, Károly herceg igencsak mozgalmas éveknek néz elébe: miközben még mindig a trónra vár, már négy unoka követeli magának a figyelmét és energiáját. Ám a trónörökös saját bevallása szerint örömmel néz a kihívások elébe, csakúgy, mint az anyai nagymama, Doria Ragland, akinek Meghan és Harry kisfia az első unokája, és aki jelenleg is a hercegi párral tartózkodik Windsorban – ahogy az a jövőben is gyakran várható, hiszen a baba lakosztálya mellett külön vendégszobát alakítottak ki számára. Meghan édesapja ezzel szemben talán meg sem fogja ismerni unokáját, hiszen Thomas és Meghan Markle között annyira megromlott a viszony, hogy nem is kommunikálnak egymással. Persze az eufória sok mindent megváltoztat: talán enyhül most köztük a feszültség és mégis megismerkedhet egymással az ifjú királyi sarj és tengerentúli nagypapája. Az viszont biztosnak tűnik, hogy Diana hercegné családjával jó viszonyban lesz majd a kicsi: a születéséről szóló hivatalos bejelentésen az áll, hogy a királyi család fontos tagjaival egyidőben Diana nővéreit és öccsét is értesítették a baba érkezéséről. A gesztus azért is figyelemreméltó, mert Vilmos és Katalin gyermekeinek születésekor egyik alkalommal sem tették ugyanezt.


Forrás:

Minden valószínűség szerint. Meghan Markle jelenleg még amerikai állampolgár, de valószínűleg folyamodni fog a brit állampolgárságért. Az Egyesült Államok londoni nagykövetségének tájékoztatása szerint az a gyermek, aki az Egyesült Államokon kívül született, és akinek szülei – akik közül az egyik amerikai állampolgár, a másik nem – házasságban élnek, jogosult az amerikai állampolgárságra, ha amerikai szülője legalább öt éven át élt az Egyesült Államokban.


Forrás:

Meghan hercegné nagy kutyarajongó, egy beagle és egy labrador szerető gazdija, így Windsorban nemcsak a családtagok örülnek a kicsi érkezésének.


Forrás:

Biztosnak tűnik, hogy eleinte Meghan édesanyja fog segíteni a hercegnének a baba körüli tennivalókban. Később azonban szükségük lesz valakire, aki vigyáz a kicsire, amíg szülei hivatalos kötelezettségeiknek tesznek eleget. Ez történt Harry herceggel is, aki gyermekkorában nagyon kötődött dadájához, Tiggy Legge-Bourke-höz. Meghan a hírek szerint korábban azt sem zárta ki, hogy amerikai dadát bérel fel a kicsi mellé, sőt, még az is elképzelhető, hogy férfit.


Forrás:

Ugyanúgy, ahogy magánéletük más részleteit is megtartják maguknak, Meghan és Harry valószínűleg azt sem fogják nagydobra verni, hogy a hercegné az anyatejes táplálás mellett dönt-e. Katalin hercegné sem nyilatkozott soha erről – egy bennfentes szerint nem azért, mintha nem szoptatta volna mindhárom gyermekét. Szerinte ez személyes döntés, amit minden nőnek magának kell meghoznia, ezért nem adta az arcát a szoptatás-kampányhoz. Nagy az esély rá, hogy Meghan is így dönt. Mindenesetre ha a kriályi babánál megkezdik a hozzátáplálást, azt garantáltan a legjobb minőségű élelmiszerekkel teszik majd: a bio almát és körtét például a hagyományok szerint a királynő sandringhami birtokáról hozatják. Az értékes gyümölcsöket kétszer is pürésítik a királyi babáknak, hogy még véletlenül se maradjon bennük nagyobb darab. Több séf is rendelkezésre áll majd, hogy véletlenül se kelljen kész bébiételt adni a kicsinek, hanem frissen készítsenek finomságokat többek között csirke-, marha- vagy bárányhúsból, illetve répából, zöldborsóból és karfiolból. Ja, és a királyi apróságok étrendjét legtöbbször nem a szülők, hanem a dada határozza meg leginkább – bár egyáltalán nem lennénk meglepve, ha az ínyenc és határozott Meghan ebben is felrúgná a szokásokat.


Forrás:

Az utóbbi hetekben felröppentek a hírek, hogy Meghan és Harry Afrikába költöznek, sőt, az utóbbi napokban már Kalifornia is szóba került. A palota szóvivője szerint ezek egyelőre spekulációk. Annyi biztos, hogy az immár háromfős család 2020-ig Windsorban marad, de utána nem elképzelhetetlen, hogy hosszabb időt töltsenek Afrikában, együttműködve azokkal az alapítványokkal, amelyeknek munkáját már Diana hercegné is támogatta.


Forrás:

Hát ezt mindenki szeretné már tudni. De még a közeli családtagokat sem avatták be: Katalin hercegné ugyanúgy csak kíváncsi rá, mint mindenki más. Harry hétfőn csak annyit mondott, hogy még gondolkodnak. A királyi babák születése után legalább két nap, de néha egy hónap is eltelik, mire a nevüket is bejelentik. A fogadóirodáknál mindenesetre több név is népszerű: a hagyományos királyi nevek mellett (Artúr, Jakab, Fülöp) felmerült például Diana hercegné családneve (Spencer, ami egyben férfi keresztnév is) és Meghan egykori kedvence (Grey) is, amelyről korábbi blogján írt.