Galéria

Így fest Károly herceg panziója Skóciában

Forrás:

A Granary Lodge rövid sétára található a kastélytól.


Forrás:

A panziót a herceg nézeteihez híven ökotudatos elvek alapján működtetik: már az építkezésnél és a berendezésnél is ahol csak lehetett, helyi alapanyagokat használtak és helyi mesterembereket bíztak meg a munkálatokkal. A berendezéshez Károly herceg maga válogatta ki a bútorkárpitokat és a textileket.


Forrás:

Az árak 160 fonttól indulnak egy éjszakára 2 főnek (ez közel 60 000 forintnak felel meg). A szoba árában benne van a frissen főzött, helyi alapanyagokból készülő reggeli.


Forrás:

A szobákba kisállat is bevihető.


Forrás:

A vendégek egy közös nappalit használhatnak, ahol becsületkasszás önkiszolgáló bár is megbújik az egyik sarokban: mindenkinek a lelkiismeretére bízzák, hogy fizessen az elfogyasztott alkohol után.


Forrás:

Az anyakirályné nagyon ragaszkodott az egyetlen kastélyhoz, ami személyes tulajdona volt: még Londonban is folyamatosan tájékozódott bárányai, felföldi marhái és virágai aktuális állapota felől. A panzió berendezésénél megőrizték a korábbi szerető tulajdonos emlékét: a hallban függ a portréja, az ebédlő tetőablakát pedig a monogramjával díszítették.


Forrás:

A kastélyból és a panzióból a Pentland-szorosra és az Orkney-szigetekre nyílik csodás kilátás, a partok mentén nem ritka látvány a lunda, a kedves arcú tengeri madár.