Galéria

Kutyafajták, akik nagyon gyorsan tanulnak

Forrás: Nem véletlenül szerepelnek olyan jól a versenyeken az uszkárok! Ez a fajta ugyanis játékos, intelligens és sokoldalú, ráadásul képesek irányító vagy követő szerepet is betölteni. Jól kijönnek más állatokkal és emberekkel, és nagyon engedelmesek. Számukra a tanulás egyben szórakozás is!
Forrás: Alapjaiban véve a német juhász egy védelmező kutya. Ugyanakkor nagyon okosak, ragaszkodóak, és kimondottan örülnek annak, ha van olyan munka, amit elvégezhetnek. Utálnak unatkozni, így ha feladatokat kapnak, az nagyon boldoggá teszi őket. Amúgy is szükségük van a mozgásra, mentális és fizikai feladatokra, így a tanulás élvezettel telik számukra.
Forrás: Ez a magyar terelőkutya nagyon ragaszkodó, mindemellett intelligens, és könnyedén tanul is. Kíváncsi alkatok, akik nagyon jól megfigyelik a környezetüket, és szívesen próbálnak ki új dolgokat. A tanulás során gyorsan elsajátítják a parancsokat, a legjobb motiváció pedig számukra a jutalomfalat, így ez elengedhetetlen a tanulás során!
Forrás: Ez a barátságos, szociális természetű kutya óriási intelligenciával rendelkezik. Könnyen tanul a gazdájával, hiszen rajongásig szereti őt, és minden vágya az, hogy boldoggá tegye. Nagyon türelmes fajta ez, és gyorsan elsajátít pozitív szokásokat, így ha valamit megtanul, azt nem is felejti el egykönnyen.
Forrás: Nagyon lelkesek, de közben egy krízishelyzetben mégis képesek megőrizni a nyugalmukat. Függetlenek, de egyúttal hűségesek, és a családjukat minden áron meg akarják védeni. Miután megtanulta azt, hogy "ül" és "marad", nagyon gyorsan elsajátítja az újabb trükköket is, és csak sokára fárad el.