Galéria

5 hollywoodi színésznő, akinek a szuperhős-fitneszrezsimjéből bárki elleshet ezt-azt

Forrás:

A Wonder Woman sztárja bevallása szerint egyetlen húzódzkodást sem tudott megcsinálni, amikor elkezdett edzeni, de végül kilenc hónap alatt csaknem nyolc kiló izmot szedett fel. Kung-fuzott, kickbokszolt, vívott, lovagolt és persze erősítő edzéseket csinált; éhezni azonban akkor sem lett volna hajlandó, ha kényszerítik rá. Szerencsére senki sem kényszerítette. „Imádok enni, ugyanakkor üzemanyagként tekintek az ételre és a legjobbat akarom adni a testemre. Semmit se vonok meg magamtól: ha nagyon megkívánok egy hamburgert vagy csokoládéfagylaltot, akkor eszem belőle. Mértéktartás kérdése az egész: élvezd ki az evést, ne egyél vezetés vagy telefonálás közben. Add meg a kajádnak a tiszteletet és magadnak is, hogy élvezhesd.”


Forrás:

Zoë többször is eljátszotta Gamora szerepét a Bosszúállókban és A galaxis őrzőiben, és minden forgatást kőkemény felkészülési időszak előzött meg. Egy edzés 30-60 perces volt, mondta edzője, Steve Moyer a Shape.com-nak. „Ha tudom, hogy másnap nem találkozom vele, akkor rengeteg kardió- és törzsizomedzést építek be az aznapi menübe. Ha több egymás utáni napon találkozunk, akkor minden nap másik testtájra fókuszálunk.”

Az edző azt is elmondta, hogy valójában nem is kell olyan sok ahhoz, hogy az ember normális formában legyen. „Heti háromszor 30 perc kemény, koncentrált edzéssel és megfelelő étkezéssel már egészen komoly eredményeket lehet elérni. Amit azonban mindig elmondok: konkrét, jól körülhatárolt célt kell kitűzni. „Formába akarok kerülni” – ez nem cél. „Le akarok fogyni 5 kilót és 5 perc alatt lefutni a kilométert” – ez már jobban hasonlít egy célra. Fogalmazz meg számokat, pontos részleteket és alakíts ki (vagy alakíttass ki valakivel) egy szokásrendszert, amely elvezet odáig.


Forrás:

A színésznő már kipróbálta magát drámában, musicalben (A nyomorultakért Oscart is nyert), vígjátékban (a legismertebb talán Az ördög Pradát visel), így aztán idő kérdése volt csupán, hogy egy szuperhősszereppel is megpróbálkozzon. Ez 2012-ben következett be, amikor A sötét lovag – felemelkedésben a Macskanőt alakította. A szerephez keményen edzett, méghozzá a kaszkadőrjeivel együtt („Elég inspiráló, amikor egy lány keményebben edz, mint a fiúk”, hencegett később), és emellett egy majdnem teljesen vegán, gyulladáscsökkentő alapanyagokból álló diétát követett, amely a vércukorszintjét is szabályozta. Avokádó, mandula, étcsokoládé, leveles zöldek, gyömbér és kurkuma voltak a leggyakoribb hozzávalók. Az olajos magvak nagyon fontos alkotóelemei ennek a diétának, de Anne nem szereti a diót, ezért azt kihagyta. Viszont nagy rajongója a csokoládénak, ezért a gluténmentes csokis keksz, a karamellás brownie gyakran került a tányérjára. Emellett szejtánból készített neki csirkesteaket a dietetikusa, és arra is ügyelt, hogy napi 6-7 alkalommal táplálkozzon a színésznő, mert így nagyjából azonos szinten maradt a vércukra.


Forrás:

A Fekete Özvegy a rajongók egyik kedvenc szuperhőse, és persze ugyanennyire megosztó is. Épp ezért, mint a bevezetőben is említettük, Scarlettnek 2010 óta folyamatosan formában kell lennie – és közben kislánya is született! (Rose 2014-ben jött világra.) A színésznő és edzői a magas ismétlésszámban hisznek; 15 perc futógépezés után bicepsz, guggolás, rúgás, fekvőtámasz következik, mindegyik 25-30-szor ismételve, és egy-egy köredzést 4-szer is végigcsinált Scarlett egymás után. A színésznő próbálta a jógát és a piláteszt is, de végül maradt az edzőtermi köredzéseknél. „Ha megfelelően variáljuk a gyakorlatokat, akkor sokkal izgibb lesz” – mondta Johansson, akinek a Páncélba zárt szellemhez fegyverekkel is kellett tréningeznie, és nagyon élvezte a változatosságot.


Forrás:

A gyönyörű színésznő a genetikai jackpot abszolút nyertese, de azért ő sem született szuperhősnek, és keményen meg is dolgozott Psylocke szerepéért az X-Men-ben. Naponta órákat töltött, hogy tökéletesítse a fegyverforgatást és a harcművészeti koreográfiát, és a jelenetei nagy részét maga csinálta végig a kaszkadőrjei helyett. Emellett természetesen rengeteg erősítő edzésben is részt vett, méghozzá igyekezett a lehetőségek szerint váltogatni a feladatokat: az egyik nap kardiózott és köredzett, a másik napon pedig bokszolt, túrázott, jógázott, vagy más aktív sportot űzött, esetleg az előbbiek kombinációját, amihez éppen kedve volt. Merthogy Olivia tudja a legjobban, hogy rendszeres edzés akkor fenntartható, ha élvezed és motivált vagy benne!