Galéria

Sztárok, akiket traumatizált a saját filmjük

Forrás:

Leo befagyott folyókban úszott, állati tetemeken aludt, nyers májat evett és kihűlésközeli állapotba került. „Ha egy macskának kilenc élete van, talán mi is elhasználtunk egypárat” – nyilatkozta a Wirednak. És még ezt is mondta valahol: „Nem akarok a nehézségekről panaszkodni, de mindannyiunkat olyan messzire vitt ez a tapasztalat, amit el se tudtunk képzelni korábban.” Reméljük, a filmfőszerepért járó Oscar-szobrocska begyógyított valamit a testi-lelki sebekből.


Forrás:

Salma Hayek a több tucat nő egyike, aki azzal vádolta Harvey Weinstein producert, hogy szexuálisan zaklatta; ennek apropóján vette kezdetét a #MeToo korszak. Hayek 2017 decemberében írta meg történetét, amelyből kiderül, hogy a Frida forgatása alatt Weinstein rendszeresen zaklatta, fenyegette, hogy leállítja a filmet és elégedetlenségét fejezte ki, hogy Frida nem elég szexi. Végül kierőszakolt egy leszbikus jelenetet is. „Egész testemben remegtem, kapkodtam a levegőt és képtelen voltam abbahagyni a sírást – írja a színésznő. Később el is hányta magát a helyszínen, egy darabig állt a forgatás. – A stáb nagyon meg volt lepve a viselkedésemen, mivel senki sem tudott arról, mi zajlott köztem és Harvey között… Nem azért történt így, mert meztelennek kellett lennem egy másik nővel. Azért történt, mert Harvey Weinstein kedvéért kellett meztelenkednem vele. De ezt akkor nem mondhattam el nekik.” Később csak epizódszerepeket játszhatott, amíg érvényben volt a szerződése a Miramaxszal. Weinstein más színésznők (Mira Sorvino, Ashley Judd) karrierjét is derékba törte, akik nemet mondtak neki.


Forrás:

Ledger a Batman-film pszichopata Jokerének szerepére készülve egy hónapra bezárkózott egy motelszobába. Nagyon keveset evett, két órákat aludt és később klinikai depresszióval diagnosztizálták. A sötét lovag hat hónappal váratlan halála után került a mozikba és posztumusz Oscar-díjat szerzett Heathnek.


Forrás:

Az Ideglelés színészgárdájának sátorban kellett aludnia és éjszakánként ijesztgették őket, hogy konstans szorongásos állapotban legyenek. Heather Donahue-t különösen megviselte a forgatás és az azt követő időszak: a szokatlan marketing dokumentumfilmként próbálta eladni a filmet, ergó neki halálhírét keltették, ő pedig kénytelen-kelletlen részt vett a játékban. „24 éves voltam, amikor megjelent rólam a gyászjelentés. Bonyolult dolog halottnak lenni, amikor élsz és virulsz és próbálsz nevet szerezni magadnak.” Később Heather abbahagyta a színészetet, ma íróként és forgatókönyvíróként keresi a kenyerét.


Forrás:

A Sikoly tulajdonképpen a mainstream mezőnyébe emelte át a horror műfaját, akár örülünk ennek, akár nem. De a sikerért természetesen meg kellett dolgozni. Wes Craven, a megszállott rendező mindent elkövetett, hogy a színészei a lehető legnagyobb átéléssel játsszanak. Többek közt állatkínzás-történeteket mesélt az akkor húszéves Drew Barrymore-nak, közvetlenül a felvételek előtt, hogy a megdöbbenése valódi legyen.

Az a legenda is kering a nyitójelenetről, hogy valaki elfelejtette kihúzni a (vezetékes) telefont, amellyel Drew karaktere, Casey a rendőröket hívta. A telefonhívás így valóságosra sikerült, és a 911 diszpécsere értetlenül hallgatta, ahogy Drew sikoltozva könyörög az életéért.


Forrás:

Úgy látszik, a horrorfilmek a készítőkön is mély nyomot hagynak, de a Madarak színésznője különlegesen kegyetlen elbánásban részesült. A rendező, Alfred Hitchcock a megígért kipreparált madarak helyett valódi sirályokat, varjakat és hollókat bocsáttatott Tippi fejére bőrkesztyűs statiszták és madáridomárok segítségével. Később a memoárjában megírta azt is, hogy Hitchcock szexuálisan zaklatta, a következő közös filmjük, a Marnie forgatása alatt. „Egyszerűen rám nézett és azt mondta, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy mostantól szexuálisan elérhetővé kell tennem magam a számára, ahol, amikor és ahogy csak akarja.” Amikor a színésznő nemet mondott, a rendező dührohamot kapott és évekig nem adott neki szerepeket (kizárólagos szerződés kötötte).


Forrás:

Jamie is egy csomót fogyott, hogy eljátszhassa Ray Charles karakterét, de ez még nem minden: műszemhéjakat hordott, hogy jobban beleélhesse magát a vak soullegenda helyzetébe, amitől pánikrohamai lettek. „Képzeljék el, milyen érzés leragasztott szemmel járkálni napi 14 órán át” – emlékszik vissza a színész, aki természetesen Oscart nyert az alakításáért.


Forrás:

Az akkor kilencéves Kyle élvezte a klasszikus horrorfilm forgatását, nem is nagyon értette, mi folyik körülötte. De a filmet megnézni egész más élmény volt. A premier után 15 éves koráig csak édesanyja mellett tudott elaludni, nem tudván szabadulni a gondolattól, hogy valaki áll a függöny mögött. Kyle tévésorozat-színésznő lett, és a 2010-es években realitysztárként vált újra ismertté.


Forrás:

Elmozdult váll, zúzódások, kihűlés, tüdőgyulladás – mindezek miatt meg sem említenénk Jim esetét, bár biztosak vagyunk benne, hogy szigorúbban kellene szabályozni a színészek biztonságát és nem megengedni, hogy ők is szenvedjenek, csak mert a karakterük (ez esetben Jézus Krisztus) szenved. Ami miatt mégis helyet kap ebben az összeállításban, hogy forgatás közben belecsapott a villám! Méghozzá a hegyi beszéd jelenetében. Kíváncsiak vagyunk, mit gondolt az esetről a mélyen hívő, katolikus színész.