Galéria

Bizarr szokások a brit királyi családban

Forrás:

A népszerű társasjátékot Erzsébet királynő száműzte a Kensington-palotából, állítólag azért, mert túlságosan elszabadultak játék közben az indulatok. 2008-ban András herceg, a királynő harmadik gyermeke egy lakásépítő szövetkezettől kapta ajándékba a társast, de ezt válaszolta a kedves gesztusra: “Nem játszhatunk otthon Monopoly-t. Mindig elfajulnak a dolgok.”


Forrás:

Erzsébet királynő semmit nem bíz a véletlenre: a királyi család étrendjét is szigorú szabályok alapján állítják össze, hogy senki ne kaphasson ételmérgezést. Így aztán a menüjükben sosem szerepelhet kagyló, félig sült hús, sem pedig olyan étel, ami túl fűszeres vagy egzotikus.


Forrás:

Nyilván senki nem gondolta, hogy a lakáskulcsát tartja benne. De talán azt sem, hogy arra használja, hogy kommunikáljon vele. Nem mindegy, hogy éppen hogy tartja a táskát: ha az asztalra helyezi, akkor tudni lehet, hogy 5 perc múlva készen áll a távozásra. Ha a padlóra teszi, akkor a személyzetnek meg kell szólítania az egyik vendéget.


Forrás:

Ez valószínűleg furcsán hangzik Meghan hercegné és Harry herceg fotóit elnézve, akik szinte mindenhol kézenfogva jelennek meg. Ám Harry más helyzetben van, hiszen ő a fiatalabb testvér, és a trónörökösi listán is Vilmos mögött áll, így nem kell annyira figyelnie, mint bátyjának, aki ritkán öleli át vagy érinti meg feleségét a nyilvánosság előtt (ha pedig mégis, akkor mindenki elolvad a gyönyörűségtől). Erre főleg a hivatalos külföldi utakon figyelnek, amikor mindketten a brit monarchia képviselői, akik nem viselkedhetnek akárhogy.


Forrás:

Hiába kérik tőlük a rajongók, udvarias elutasítás lesz a válasz. Nem azért, mert antiszociálisak lennének, hanem mert mindegyiküknek, még a királynőnek is tilos, hogy senki ne hamisíthassa az aláírásukat. A szelfizést viszont semmi nem tiltja, így a rajongóknak célszerű inkább ezzel próbálkozniuk.


Forrás:

Erre azért van szükség, hogy ha az útjuk alatt meghalna valaki a királyi családból, akkor legyen náluk az alkalomhoz illően gyászruha. Ezzel megelőzhetik, hogy úgy járjanak, mint Erzsébet királynő, amikor 1952-ben férjével Kenyába utazott. Édesapja, VI. György ezalatt hunyt el, Erzsébetnek pedig nem csomagoltak fekete öltözéket. Így nem tudott gyászruhában visszautazni az Egyesült Királyságba, és otthon addig nem szállhatott ki a repülőgépből, amíg oda nem vittek neki egy öltözet fekete ruhát.


Forrás:

Akármilyen furcsa vagy szokatlan dolog is legyen az, amit átnyújtanak nekik. Különben is, úgyis a királynő határozza meg, hogy az ajándékoknak mi legyen a sorsuk. A virágcsokroké mindig ugyanaz: Katalin hercegné nem tarthatja meg őket, néhány óra elteltével általában kórházakba szállítják őket. A királynőt gyakran lepték meg élő állatokkal: kapott lovakat, egy kanárit Németországból, jaguárokat és lajhárokat Brazíliából, két fekete hódot Kanadából, két óriásteknőst a Seychelles-szigetekről és egy Jumbó nevű elefántot Kamerunból.


Forrás:

Természetesen mindegyiküknek van beceneve, és ha egymás között vannak, ezeken szólítják egymást. A nyilvánosság előtt azonban tilos ezeket használni.


Forrás:

Erre Erzsébet királynő különösen odafigyelt. Katalin hercegnének állítólag akkor koppintott az orrára, amikor 2011-ben a hercegi pár kanadai útján Calgary repterén a szél fellebbentette Katalin szoknyáját, és az alsóneműjét is látni lehetett. Ezek után el kellett búcsúznia rövid szoknyáitól – elvégre egy felnőtt nőtől, egy trónörökös feleségétől decensebb megjelenést várnak el. Legalábbis a férje nagymamája.


Forrás:

A királyi etikett szakértői szerint a teáscsészét a hüvelyk- és a mutatóujjal kell megfogni, mégpedig a csésze fülének felső részénél, a középső ujjal pedig a fül alsó részét kell megtámasztani. A csésze fülét mindig 3 óra irányába kell tartani, inni pedig ugyanonnan kell belőle, hogy ne legyen körös-körül rúzsfoltos.


Forrás:

Ezt a zöldséget bizony kitiltották a királyi paloták konyháiból. Az ok persze érthető: a királyi család tagjainak gyakran kell eleget tenniük hivatalos kötelezettségeiknek és ellátogatniuk különböző intézményekbe, ahol az alattvalókkal beszélgetnek – csak nem állíthatnak oda fokhagymaszagúan?


Forrás:

Különösen, amikor fotózásnál pózolnak. Térdek összezárva, lábak ferdén tartva – így aztán semmi olyat nem örökít meg a kamera, amit nem kellene.


Forrás:

A királyi család nőtagjainak mindig higgadtnak és nyugodtnak kell tűnniük. Ezért a testtartásukra különösen ügyelniük kell – még az állukra is. Nem járhatnak görnyedten és nem vághatnak fancsali képet. Még arra is létezik útmutató, hogyan kell lejönniük a lépcsőn: az álluknak párhuzamosnak kell lennie a talajjal. Ennek akkor is így kell lennie, ha kezet ráznak valakivel vagy ülnek.


Forrás:

A családi hagyomány szerint a királyi család együtt ünnepel a norfolki Sandringhamben. A megjelenés kötelező, és a program sem szabadon választott: karácsony reggelén két istentiszteleten vesznek részt, utána jöhet az ünnepi ebéd francia menüvel.