Galéria

Ezek lesznek Meghan babájának első mesekönyvei

Forrás:

2016-ban, még hónapokkal azelőtt, hogy randizni kezdett volna Harry herceggel, Meghan villámkérdésekre válaszolt a Dave nevű brit tévécsatornán. Amikor a műsorvezető megkérdezte, melyik az a gyerekkönyv, amit nagyon szívesen mesélne jövőbeli gyerekeinek, az akkor még színésznőként dolgozó Meghan Shel Silverstein A jóságos fa című könyvét választotta.

A történet egy fiúról és egy fáról szól, akik barátok lesznek. Az évek során a fa almát ad a fiúnak, hogy eladhassa és pénzhez jusson, odaadja az ágait, hogy házat építhessen belőle, majd a törzsét, hogy hajót ácsolhasson. Végül a fa már nem tud mit ajánlani a fiúnak, csak a tönkjét, az idős férfinek pedig pont erre van szüksége, hogy megpihenhessen rajta.

A jóságos fa megosztó történet: Sokan vitatják, hogy a mese pozitív kicsengésű lenne, hiszen a fa feltétel nélkül szereti a fiút, aki viszont mindent anélkül fogad el tőle, hogy bármit is viszonozna. Az 1980-as években Colorado Államban egy könyvtáros be is tiltotta a könyvet, mert szexistának tartotta. Ennek ellenére Silverstein könyvei közül több is klasszikusnak számít.


Forrás:

Szintén 2016-ban tett közzé egy bejegyzést Menő olvasólista címmel Meghan a blogján. Itt ezt írja A kis herceg című műről: "Régóta megszállottja vagyok ennek a könyvnek, különösen a rókának. Még ha nem is olvasom el újra meg újra az egész létezést taglaló szöveget (amit gyerekkönyvnek álcáztak), a kis rókáról szóló fejezet olyan igazságot mozgat meg bennem, amit érdemes újra meg újra felidézni."


Forrás:

Egyáltalán nem lenne meglepő, ha a windsori babaszobában a hivatalos királyi ajándéküzletekben kapható mesekönyvek is feltűnnének, a kicsi biztosan szívesen hallgatja majd, ha esténként a Vajon ágyban is hordja a koronáját a királynő? és A királynő kastélya Windsorban című műveket olvassák fel neki a szülei. Elvégre azok a könyvek sokkal érdekesebbek, amelyekben családtagok is szerepelnek.


Forrás:

Meghan és Harry kölcsönkérhetik Katalintól és Vilmostól A Graffaló című könyvet is. Tavaly Vilmos herceg elárulta, hogy Julia Donaldson története a nagyeszű egérkéről és az éhes rémről nagy kedvence György hercegnek és Sarolta hercegnőnek.


Forrás:

Meghan kutyájáról is született már mesekönyv (a hercegnének nincs köze hozzá). Az Ő királyi kutyasága, Guy, a beagle: Meghan Markle menhelyi kutyájának figyelebreméltó igaz története című mű a híres eb sorsát követi végig Kentucky államból a brit királyi családig.


Forrás:

Egy napon pedig talán a hercegnéről is jelenik meg mesekönyv. Amikor a 2016-os interjúban megkérdezték tőle, milyen címet adna az életéről szóló könyvnek, ezt válaszolta: "Szeplős arcú Meghan dicsőséges kalandjai".