Galéria

Királyi hagyományok, amiket Meghan hercegnének be kell tartania a terhessége alatt és után

Forrás: Ezzel kapcsolatban a királyi család ugyanolyan óvatos, mint az átlagemberek, hiszen a legtöbb pár megvárja a hír szétkürtölésével ezt a mérföldkövet, amikor csökken a vetélés kockázata. Annyit lehet tudni, hogy Meghan hercegné várhatóan áprilisban fog szülni, tehát amikor októberben bejelentették, hogy kisbabát vár, pont a 12. hétnél járhattak. (Akadnak azért kivételek is: Amikor Lajos herceget várta, Katalin hercegné olyan súlyos hyperemesis gravidarumban, azaz vészes terhességi hányásban szenvedett, hogy a palota már a nyolcadik hétre előrehozta a hír közzétételét. Rosszulléte miatt Katalin kénytelen volt lemondani hivatalos kötelezettségeit, és így akarták elkerülni az egészségével kapcsolatos találgatásokat.)
Forrás:

Azt nem tudjuk, hogy Meghan és Harry tudják-e születendő gyermekük nemét – az viszont biztos, hogy nyilvánosságra csak a baba születése után hozzák majd. Még nem volt olyan királyi újszülött, akinek a neme a születése előtt kiderült volna – és ez valószínűleg a jövőben sem változik.


Forrás:

Mármint a szülőszobán kívül, természetesen. Mégiscsak ő a családfő.


Forrás:

Bár a királyi család bejelentheti a baba születését a közösségi média oldalain, és emailben is szétküldheti a sajtóközleményt, azért ez a hagyomány még tartja magát. Annyiban változott, hogy már nem kézzel írják, hanem gépelik azt a lapot, amelyen a kicsi neme és pontos születési ideje szerepel, és itt olvasható az is, hogy "a baba és édesanyja jól vannak". Végül az orvosok aláírják a lapot, amit aztán autóval szállítanak a Buckingham palotához.


Forrás:

Miután tudomást szerezhettük a királyi csecsemő érkezéséről, pár napig várnunk kell, mire a kicsi neve kiderül. Ha minden igaz azért, hogy a szülőknek legyen idejük a névválasztásra, másrészt hogy először a királynőt tájékoztathassák a döntés eredményéről. Vilmos és Katalin két idősebb gyermekének születése után két, a harmadik születése után három teljes napot kellett várni, hogy a nevük kiderüljön.


Forrás:

A királyi család tagjai nagyon jók az újrahasznosításban – már ami a neveket illeti. Mi sem jobb példa erre annál, hogy harmadik gyermeküket Lajosnak nevezték el, ami az elsőszülött György keresztnevei között is szerepel. De nem ez lenne az első eset, hogy Meghan és Harry szakít a protokollal, szóval még bármi lehet a dologból. Ha mégis maradnak a hagyományos neveknél, akkor esélyesnek számít a Viktória és a Diana, illetve az Albert és a Fülöp, ugyanis ezeket a neveket egy ideje már nem adták újszülöttnek.


Forrás:

A királyi család tagjai három, sőt, akár négy nevet is kapnak. A legfiatalabbakat például György Sándor Lajosnak, Sarolta Erzsébet Dianának és Lajos Artúr Károlynak hívják. A királynő az Erzsébeten kívül az Alexandra Mária neveket viseli. Kíváncsian várjuk, vajon hány nevet kap Meghan és Harry kisbabája, és mik lesznek azok.


Forrás:

Mármint több, mint a szokásos kettő. György hercegnek hét keresztszülője van, Lajos hercegnek hat, Sarolta hercegnőnek pedig öt. A keresztszülők a szülők unokatestvérei és barátai közül kerülnek ki, közeli családtag nem jön szóba. Vagyis Vilmos herceg és Katalin hercegné valószínűleg nem lesznek Meghan és Harry gyermekének keresztszülei.


Forrás:

Az újszülött érkezését hatalmas várakozás előzi meg, így aztán amint az anya és a baba elég jól vannak ahhoz, hogy felkeljenek illetve kimenjenek a friss levegőre, már várja is őket a fotósok hada. Amióta a királyi babák a Lindo szárnyban születnek, hagyománnyá vált, hogy a szülészet bejárata előtti lépcsőn pózolnak a kameráknak. Korábban a keresztelő volt az első alkalom, amikor nyilvánosságra hozták az első hivatalos fotókat, ami akár hónapokba is beletelhetett. Reméljük, Meghan és Harry az újabb keletű hagyományt választják.


Forrás:

A takaró attól különleges, hogy a G.H. Hurt & Sons nevű, kötött holmikban utazó cég készíti, akiket Erzsébet királyné választott elsőként, Károly herceg születésekor 1948-ban. Azóta Diana és Katalin is követték a példáját.


Forrás:

A királyi családban öröklődik a keresztelői ruha. Meghan és Harry kisbabája ugyanabban a ruhában lesz a keresztelőjén, amit unokatestvérei, György, Sarolta és Lajos is viseltek. Ezt arról a ruhácskáról mintázták, ami Viktória királynő legidősebb lányának készült a keresztelőjére 1841-ben.