Galéria

Mérgező barátság? 11 gyanús érzés, amely erre utal

Forrás:

Ha eszedbe jut az illető barátod, bűntudat fog el.Sosem elég, amit teszel a barátnődért vagy barátodért, képtelen vagy megfelelően támogatni vagy megérteni őt. A legrosszabb az, amikor konfrontálódni próbálsz vele – azt még évek múlva is felemlegeti. Ja és Isten ments, hogy sikeres legyél vagy akár csak egy jó napod legyen, amikor ő totál maga alatt van! Az ilyenekért mindjárt bocsánatot is kell érned. Előbb-utóbb azért nyilván eleged lesz abból, hogy folyton le kell nyelned a keserű pirulát.


Forrás:

Kiszolgáltatottnak érzed magad, mint aki soha nincs biztonságban.Képtelen lakatot tenni a nyelvére, tudod, hogy nem bízhatsz rá titkokat, de mégis vannak gyenge pillanataid, amikor képtelen vagy megállni, és most pontosan tudod: idő kérdése, hogy visszahalld valahonnan. Milyen barát az ilyen?


Forrás:

Mintha tojásokon lépdelnél.Fő az óvatosság. Úgy érzed, folyton meg kell válogatni a szavaidat, mert ha véletlenül rosszul fejezed ki magad, akkor balhé lesz. Akkor is, ha túl hamar vagy túl későn hívod fel. Mintha árgus szemekkel figyelné, mikor követsz el valami „ballépést”. A barátok nem arra valók, hogy teszteljenek!


Forrás:

Lehetséges, hogy kettő van belőled?Bármit kitalálsz, néhány héten belül ő is rákattan. Ez nem is lenne baj, hiszen azért vagytok barátok, hogy amit csak lehet, együtt csináljatok. De azért mindkettőtöknek van saját élete is, és ezt mintha ő nem tartaná tiszteletben. Ha kipróbálsz egy új edzőtermet, nemsokára ő is felbukkan ugyanott, mintegy véletlenül. Ha új barátokat szerzel, perceken belül már ő is igyekszik bizalmas viszonyba kerülni velük. A múltkor még a szoknyád is szembejött veled – rajta (persze kisebb méretben)! Ha az egyik legközelebbi barátod nem engedi, hogy a saját életedet éld, az csak annyit jelenthet, hogy féltékeny rád, és rivalizál veled. Ahelyett, hogy büszke lenne rád és neki is meglennének a saját barátai, elfoglaltságai, a kedvenc ruhadarabokról nem is beszélve!


Forrás:

Úgy érzed, bukásra vagy ítélve.Bárhogy igyekszel helyrehozni a konfliktusokat kettőtök között, minden erőfeszítésedből csakis bűntudattal jöhetsz ki. És a jó ég óvjon meg attól, hogy ne vedd fel a telefont!


Forrás: Egy „egészséges” baráti kapcsolatban a találkozásokból általában feltöltődve, gondolatokkal tele indul haza az ember. Ha kimerülten távozol, méghozzá rendszeresen, akkor könnyen lehet, hogy a barátság nem olyan, amilyennek lennie kell.
Forrás: Talán mert valaki más terhét is te cipeled? Ha egy mód van rá, olyan emberekkel vedd körül magad, akik feltöltenek, ne pedig olyanokkal, akik kimerítenek.
Forrás: Mert valaki soha nem elégedett a teljesítményeddel és az áldozataiddal, akármit csinálsz. Vagyis nem tisztel téged eléggé, hogy elismerje az erőfeszítéseidet, és képtelen arra, hogy viszonozza az elkötelezettségedet. Tudnod kell, hogy elég vagy, muszáj.
Forrás: Egy barátért nagyon messzire el lehet menni, sokmindent meg lehet tenni érte, de ha az illető továbbra is elvárja ezeket az áldozatokat, te pedig nem tudsz lépést tartani az igényeivel, akkor ideje továbblépni. Vannak emberek, akik hálásak lesznek ezeknek a feléért is, és értékelni fogják, milyen csodálatos ember vagy.
Forrás:

Úgy érzed, nem érsz annyit, mint mások.Mert olyan emberek vesznek körül, akik nem bátorítanak, inspirálnak eléggé. Egy centivel sem érsz kevesebbet, mint bárki más. Ha valaki ezt érezteti veled, akkor nem méltó a bizalmadra.


Forrás: Ez sokmindent jelenthet a megfélemlítéstől a manipuláción át a lekezelő kommunikációig, vagy egyenesen a nyílt gyalázkodásig. És persze tovább: bánhatja a pénzed, az egészséged és a testi épséged is. Ilyen esetben természetesen csak egy megoldás van: szó nélkül távozni kell (és ha szükséges, hatóság segítségét kérni). Vannak helyzetek, amikor már nincs helye a megbeszélésnek.