Galéria

Így néznének ki valójában a Trónok harca szereplői, ha hű lenne a sorozat a könyvhöz

Forrás: A könyvekben a lila szemek hihetetlenül gyakoriak a Targaryen családnál, de az  Emilia Clarke által megformált Daenerys esetében a készítők a kéknél maradtak. És míg Cersei-t simán megfosztották hosszú tincseitől, addig Dany megtarthatta, pedig most4 kb. pixie-je lehetne.
Forrás: Ramsey Bolton még ennél is csúnyább és ijesztőbb lett volna: a bőr az arcán foltos és ragyás, a szája kicsi, a haja hosszú és száraz, szemei pedig közel ülnek egymáshoz
Forrás:

A könyvekben Jorah Mormontot „nem jóképű férfi”, és "durva, sötét borítja testét". Na ezek Iain Glenről biztosan nem mondhatók el.


Forrás: Maisie Williams Martin szerint annyira hasonlít Aryara, hogy az már félelmetes.
Forrás: Azt már tudjuk, hogy a Véreb hogyan szerezte sebhelyeit, ám a sorozatban kicsit szépítettek a helyzeten, hisz Martin úgy jellemezte arcát, mint egy romhalmaz.
Forrás: Martin könyve alapján sokkal hihetőbb, hogy Euron Greyjoy már túl van néhány extrém helyzeten. Egészen fekete haja és sűrű szakálla van, szája mindig lila, a jobb szeme kék, a bal helyén pedig egy szemfedőt hord.
Forrás: Cersei és Jaime Lannister is elég közel állnak a könyvbéli jellemzéshez.
Forrás: Stannis Baratheont, Robert király fiatalabb testvérét, a könyvekben 34 éves és majdnem kopasz, míg a sorozatban ősz hajával bőven 40-en felett jár, míg a haját meghagyják.