Galéria

Edzés utáni regenerációs módszerek

Forrás:

Mivel polifenolokban gazdag, csökkenti a gyulladást, ezért sokan javasolják, hogy edzés után fogyassz meggylevet. Emmaline Rasmussen, dietetikus szerint is hatásos, mivel segít helyreállítani a sportolás közben megsérült izomszöveteket. Egy skandináv kutatás szerint pedig erősebbé válnak az izmaid, ha ezt fogyasztod.

Aleisha utálja a meggyet, a meggylé viszont kifejezetten ízlett neki. 8 napon keresztül ivott 1 pohárral. 

„Szerintem működött, ugyanis az egyik lábazós naponon próbáltam ki és nem volt edzés után akkora izomlázam, mint amekkora általában lenni szokott.'

A legjobb, ha nem csak közvetlenül edzés után fogyasztod, hanem a kemény sportolást megelőző napokon is, hiszen a kutatásokban is így jártak el a résztvevők.

 


Forrás:

Egy indiai kutatás szerint az edzés utáni lassú zenék hallgatása segít nyugalmi szintre csökkenteni a vérnyomást és a pulzust is. Ahogy a pörgősebb dalok hatására kihozhatod magadból a maximumot, a lassabb, nyugisabb számoktól megnyugszol.

Aleisha Miles Davist hallgatott a HIIT edzése után és állítása szerint sokkal könnyebben elaludt. Másnap újra kipróbálta és hasonlóak voltak a tapasztalatai. 

„Ezt biztos, hogy folytatni fogom, nagyon bevált.” -mondta

Bár a szakértők semmilyen korlátot nem szabtak meg arra vonatkozólag, hogy pontosan mennyi ideig kell hallgatni a nyugtató zenét, érdemes kipróbálnod, mert egyre több tanulmány mondja ki, hogy jó hatással van az idegrendszerre.

 


Forrás:

Egy brit tanulmány szerint a jégfürdő elősegíti a regenerációt és csökkentheti a fájdalmakat is, azonban elég kétes eredménnyel zárult több kutatás is, mely ennek a módszernek a hatékonyságát vizsgálta.

Aleisha 5 percet töltött a jégfürdőben edzés után, ezt követően pedig beugrott a forró zuhany alá. Bár tényleg hatásos volt, annyira kellemetlen és fájdalmas az edző szerint, hogy nem fogja gyakran csinálni.

 


Forrás:

Azt tudjuk, hogy a kávé felpörget, ezért edzés előtt ajánjlák a fogyasztását. De a regenerációban is segít? Rasmussen szerint a kávé is polifenolokban gazdag, mely elősegíti a regenerációt és csökkenti a gyulladást. Egy kutatás pedig azt igazolta, hogy még az edzés előtt elfogyasztott fekete is képes csökkenteni az izomlázat. Aleisha 2 csésze kávét ivott meg edzés előtt. 

„Könnyebben ment az edzés és utána nem is éreztem akkora izomlázat. Ha szereted a kávét, érdemes úgy időzítened az edzéseidet, hogy két csészével megihass előtte.”