Galéria

Ezek a gyümölcsök a legjobbak a szívednek

Forrás:

Ebből a gyümölcsből érdemes legalább egy-két darabot mindennap elfogyasztanod és ha lehet a sérülésmentes, piros almákat részesítsd előnyben, hiszen ezekben van a legtöbb vitamin és antioxidáns, amely segít csökkenteni a vérnyomást és a koleszterinszintet, ezáltal pedig csökkenti a szívbetegségek kockázatát is.


Forrás:

A banán kiváló káliumforrás, a kálium pedig – többek között – vérnyomáscsökkentő hatással is bír, ami az egyik legnagyobb kockázati tényező a szívbetegségek kialakulásában. A gyümölcsben található ásványianyagok jótékonyan befolyásolják a szívritmust és óvják a szív egészségét.


Forrás:

A kajszibarack gazdag a A-, C- és E-vitaminban, antioxidánsokban, flavonoidokban és polifenolokban, ezek mellett béta-karottin tartalma is igen magas, amelyek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyan csökkentsék a szívbetegségek kockázatát és védjék a szívet. Ha épp nincs szezonja akkor sem érdemes kétségbeesned, ugyanis kimutatták, hogy az aszalt társaik éppolyan hatékony segítséget nyújtanak, mint a friss barackok.


Forrás:

Kiváló C-vitamin és antioxidáns források, amelyek hatékonyan védik az artériákat az elzáródásoktól és egyéb megbetegedésektől, vagyis tökéletesen alkalmasak arra, hogy megóvják a teljes szív- és érrendszert. Fogyaszd magban vagy idd a kifacsart citrusok levét, de ha refluxod van vagy valami más miatt túlságosan sok a savad, inkább felejtsd el ezeket.
Forrás:

Ez a gyümölcs nagyából ugyanazt a hatást nyújtja, mint a citrusok éppcsak nem bántja a gyomrot, viszont nehezebben beszerezhető, jóval drágább és sajnos hamar meg is romlik. Ettől függetlenül érdemes észben tartanod, hogy C-vitamin és flavonoid tartalmának köszönhetően remek antioxidáns forrás, védi az artériákat, immunerősítő- és gyulladáscsökkentő hatással is bír, kordában tartja a koleszterinszintet, hatékonyan védi a szívet és megelőzi a szívinfarktus.
Forrás:

Ezek a gyümölcsök szinte kivétel nélkül jó hatással vannak a szívre, legyen az áfonya, szeder, málna, áfonya vagy akár eper. Kiváló antioxidáns- és káliumforrások, valamint tele vannak rostokkal, amelyek csökkentik a koleszterint a szervezetben. Szezonon kívül bátran használj mirelit változatokat, hiszen ezek ugyanolyan hatékonyak, mint a frissen szüretelt gyümölcsök.