Galéria

50 éves Jennifer Aniston – íme az 5 legemlékezetesebb alakítása

Forrás:

A manhattani haveri kör tizenöt éve nem üldögél már a Central Perk nevű kávézóban, de még mindig beszélnek róluk az emberek, és ebben oroszlánrésze van Anistonnak. Pedig Rachel Green nem egy ultraszimpatikus lány: elkényeztetett, nyafka, neurotikus és számító, legalábbis a startvonalnál, és bár komoly jellemfejlődésen esik át, nem szabadul meg összes taszító tulajdonságától. A színésznő azonban ügyesen tartotta egyensúlyban a szeretetreméltó és az irritáló vonásokat, így keverte ki az egyedi Rachel-mixtúrát, minden idők egyik legsikeresebb sorozatkarakterét. A frizurája legalábbis máig jelentős hatásértékkel bír.


Forrás:

Az áruházi eladónő, Justine halálra unja magát a kisvárosi pokolban. Dögunalmas házassága, infantilis, drogfüggő férje (John C. Reilly) elől egy magát Zabhegyező-főhősnek képzelő raktárosfiúval (Jake Gyllenhaal) folytatott viszonyba menekül, hogy aztán a hétköznapinak induló cselekményen egyre jobban elhatalmasodjék az abszurd. A kifejezetten európai művészfilm-stílusú Jóravaló feleség volt az első éles drámai váltás a romkomokra szakosodott Aniston pályáján: a közönség képtelen volt ezt elfogadni, a kritika azonban mennybe menesztette. A halálos ágyán visszanézve talán erre a furcsa szerepre lesz a legbüszkébb.


Forrás:

Mrs. Robinson popkulturális hatása a kétezres éveket is elérte. Sarah egy szép nap – ráadásul épp az esküvője előtt – ráébred, hogy saját nagymamája (Shirley McLaine) ihlette a Diploma előtt című film csábító hősnőjét. Megismerkedik az eredeti, az idők folyamán kissé megkopott Benjamin Braddockkal is (Dustin Hoffman helyett sajnos Kevin Costner kapta a szerepet), és ezt annyira a szívére veszi, hogy még az esküvő lefújásának gondolatát is fontolgatja. A nem túl csavaros könnyű komédia persze nem ér fel Mike Nichols klasszikusához, de kellemes kikapcsolódás, legfőbb élvezeti értékét pedig Jennifer természetes játékstílusa adja.


Forrás:

Elárulták, fiatalként a Jerry’s Deli étteremlánc egyik éttermében találkoztak, ergo már Jen Jóbarátos korszaka előtt barátokká váltak. A filmben egy házaspárt alakítanak és bár izzhatna a levegő küztök a való életben is, Sandler odavan a nála 8 évvel fialatabb, Jackie Sandlerét, aki felesége és gyermekeinek angyja is. 


Forrás:

Anistonnak nem degradál eljátszani egy megtört, ráncos középkorú asszonyt sem. A kissé egyenetlen színvonalú film főhőse, Claire képtelen felépülni traumatikus autóbalesete után, a testi-lelki bénultság gyógyszer-és alkoholfüggőség felé sodorja, gyűlöli az egész világot, nem segít rajta sem a környezet, sem a terápia. Szerencsére mégis akadnak néhányan, akik nem mondanak le a mizantróp matrónáról. Aniston teljesen azonosult a szereppel, nem kért az előnyös bevilágításból, és kés alá sem feküdt: úgy játssza el a nagy fájdalmakkal küzdő, epés humorú nőt, ahogy a legnagyobbak, alakításában komoly drámai erő sűrűsödik össze. Mi mindenre lenne képes, ha egyszer egy elsőrangú filmben játszhatna?