Galéria

A világ 5 legjobb állása, amiről eddig nem is hallottunk

Forrás:

Űrügyvéd

60 évvel azután, hogy az első műhold felkerült a Föld atmoszféráján kívülre, megalakultak az első űrcégek, amelyek az aszteroida-bányászattól kezdve a hotelekig sokmindennel foglalkoznak. Nem kellett sok idő, hogy megjelenjenek az olyan különleges foglalkozások, mint például az űrügyvédeké. Az egyik űrügyvéd Sagi Kfir, aki az egyik aszteroida-bányászó cég jogi képviselőjeként dolgozik, a másik híres jogász pedig James Dunstan. Olyan kérdésekre adnak választ, amik eddig fel sem merültek a témában. Egyébként már 1959-ben elkezdték szabályozni az űrben felmerülő esetleges jogi kérdéseket. 


Forrás:

Legóépítő

Ha elég ügyes, kreatív és türelmes vagy, akár mesterépítő is válhat belőled! Ha láttad a Lego filmjét, akkor azt is tudod, hogy tényleg léteznek olyanok, akik ezzel foglalkoznak. Ha viszont komolyan ezt szeretnéd csinálni, nem csak a kockákhoz, hanem a matekhoz, a biológiához is értened kell, hogy minél pontosabban le tudd utánozni az embereket, növényeket, állatokat. Egyébként egy magyar származású férfi, Erik Varszegi is ezzel foglalkozik és szerinte elég veszélyes a munkája, mivel elég gyorsan kell dolgozniuk és gyakran megsebesítik magukat az építőkockákkal.


Forrás:

Hivatásos evő

Azt hitted, csak vetkőző nőket lehet élőben nézni a neten? Dél-Koreában nagyon népszerűek az élőben közvetített videók, amin épp eszik valaki. Az egyik legismertebb szereplője ennek a műfajnak Park Seo-Yeon, akit csak Dívának becéznek. Annyira szépen és kívánatosan eszik, hogy több ezer ember nézi őt élőben vacsorázás közben. Havonta több mint 2.5 millió forintot keres napi 3 órányi evéssel. 


Forrás:

Drónzsaru, vagy versenyző

Sokan aggódnak a drónok nem megfelelő használata miatt, mivel bizony ezzel az eszközzel is el lehet követni bűntetteket. Tokióban már elkezdték a drónzsaruk felkészítését, akiknek feladatuk a légi bűnözés elhárítása. A robotzsaruk első generációja kamerákkal, hálóval és olyan vészjelzővel lesz felszerelve, mellyel átvehetik az irányítást a drónok felett. Ha valamiért nem jönne össze, hogy drónrendőrré válj, még mindig lehetsz versenyző! Már egyébként drónversenyző ligák is alakultak, a világbajnokságot pedig az ESPN közvetíti is.


Forrás:

Antigravitációs utaskísérő

A súlytalanság megtapasztalása keveseknek adatik meg, ám Tim Bailey mégis legalább 150-szer átélte már a különleges érzést. Ő az egyike annak a 9 légiutaskísérőnek, akik segíthetnek azoknak az embereknek, akik a súlytalanságot szeretnék kipróbálni. Nagyjából 100 óráig tartott a felkészítése, mielőtt nekiállt a munkának. Ha ez még nem vonzó számodra, elmonjuk, hogy Bailey rendszeresen találkozik hírességekkel, például James Cameronnal, Elon Muskkal és Stephen Hawkinggal is dolgozott már együtt.