Galéria

Trónok harca: 11 karakter, akiket már nem az a színész alakít, mint a kezdetekben

Forrás: Az Éjkirály rögtön különösen érdekes, hiszen a 4. és az 5. évadban is Richard Brake alakította a szerepet, a karakter átváltozás előtti alakja viszont a szlovák Vladimír Furdík volt. A 6. évad óta utóbbi színész néz mogorván, tüskés fejjel.
Forrás: Ed Skrein állítólag a Transporter című film miatt intett búcsút Daario Naharis szerepének, a holland Michiel Huisman jött a helyére a 4. évadtól kezdődően.
Forrás: nem sok vizet zavart a kezdetekben (sem), így csak a nagyon szemfüleseknek tűnhetett fel, hogy David Michael Scottot Richard Dormer váltotta.
Forrás: Ami Dickon Tarlyt illeti: Tom Hopper ugrott be elégni a sárkánytűzben, ha ő nincs, akkor ezt a kínt Freddie Stromának kellett volna átélnie.
Forrás: A kétszeres Oscar-jelölt Max von Sydow az 5. évad óta rendelkezik három szemmel, korábban Struan Rodger volt a fővarjú.
Forrás: szurkálta meg a terhes Talisát, Robb Stark szerelmét. Tom Brooke után Daniel Tuite ugrott be eljátszani az utált karaktert.
Forrás: Először Steven Blount alakította Rickard Karstarkot, a 2. évadtól azonban már John Stahl jött a helyére.
Forrás: Stannis Baratheon kedvese, Selyse csupán epizódszereplő volt a kezdetekben. Akkor még Sarah MacKeever neve szerepelt a stáblistán, most viszont már Tara Fitzgerald van ott helyette.
Forrás: királyt korábban Callum Wharry keltette életre, a 4. évadtól már Dean-Charles Chapmant érte a megtiszteltetés.
Forrás: Aimee Richardson az első két évadban alakította Myrcellát, aztán jött Nell Tiger Free.
Forrás: A Hegyet hárman is eljátszották az évadok során, elsőben az ausztrál Conan Stevens, a másodikban Ian Whyte, végül az izlandi Júlíus Björnsson.