Galéria

Igenis le tudsz fogyni 5-7 kilót 2 hónap alatt (és meg is tudod tartani) - 5 tipp

Forrás:

Mindannyiunk teste másmilyen, ezért különbözőképpen reagálunk a táplálékbevitelre és a kihívásokra, de azt tudni kell, hogy nyolc hét alatt tartósan nem igazán lehet nyolc kilónál többet fogyni. A reális tempó inkább 0,5-1 kiló egy hét alatt, és ez a folyamat is meg-megtorpan időnként. De ha a lassú, de biztos utat választod, akkor sokkal könnyebb hosszú távon fenntartani az eredményt. Ha 20 vagy több kilót szeretnél fogyni, az első hetekben talán több fog leolvadni rólad az átlagnál, de ne felejtsd el, hogy a fogyás üteme nagyon hamar lelassul.
Forrás:

Biztos hallottál már róla, hogy egy héten nagyjából 3500 kalóriányi deficitet kell megteremtenünk annak érdekében, hogy elbúcsúzhassunk fél kilótól. Ami napi kábé 500 mínuszt jelent. Mivel egy átlagos nő 1500-2500 kalóriát fogyaszt naponta, egy kalóriaszámláló app segítségével könnyen felmérheted, hogy neked mennyire van szükséged a fogyáshoz. Azonban vigyázat: egyetlen normális, mértékadó fitneszalkalmazás vagy dietetikus sem fog 1200 alatti napi kalóriabevitelt javasolni. Ezért szoktuk (többek közt) bevetni a rendszeres edzést a fogyás érdekében, ám amikor épp átállsz a megszokottnál alacsonyabb kalóriabevitelre, akkor érdemes egy hétig szüneteltetni az edzést, hogy átálljon a szervezeted az új rendszerre és ne legyenek éhségrohamaid.
Forrás:

Ha már megszoktad, hogy minden nap jegyzed a kalóriabeviteledet, akkor előbb-utóbb (ne azonnal! ne vezess be minden új szokást egyszerre, érdemes inkább hétről hétre haladni) érdemes egy pillantást vetni más számadatokra is. Milyen összetevőkből áll, amit megeszel nap mint nap? Javasoljuk, hogy minden étkezéskor
- a tányérod felét zöldségek és gyümölcsök foglalják el, 
- fehérjéből a sovány fajtát válaszd: csirkemellet, roston sült halfilét, zöldségeket, magvakat, tojást, nem túl zsíros tejtermékeket,
- a teljes kiőrlésű gabonát és a barna rizst részesítsd előnyben.

 A zsír–fehérje–szénhidrát arány pedig 25-25-50 százalék legyen, kezdetben legalábbis. (Ne aggódj, a jobb kalóriaszámláló alkalmazások mindezt automatikusan kiszámolják, miután rögzítetted bennük, hogy mit ettél.)


Forrás:
Minden életmód akkor fenntartható, ha nem hagyjuk figyelmen kívül az ilyen fizikai jeleket, mint:

Majd megőrülsz egy szelet sajtos pizzáért? A szervezeted még nem szokott hozzá, hogy kevesebb szénhidrátot eszel, mint eddig. Tarts ki és pár nap múlva engedj meg magadnak egy szeletet ebédre, ha lehet, teljes kiőrlésű tésztából. (Vagy próbálj ki egy alternatív receptet édesburgonyából.)

Olyan fáradt vagy, hogy alig tudod nyitva tartani a szemed? Ne hagyd figyelmen kívül ezeket a jeleket. Lehet, hogy most szoksz hozzá, hogy kevesebb cukor kerül a szervezetedbe, mint eddig, de az is lehet, hogy tényleg csak kialvatlan vagy. Próbálj meg egy kicsit korábban nyugovóra térni ma este, és száműzni minden kütyüt a hálószobádból. 

A kezeden és az arcodon húzódik a bőr? Azonnal kend be hidratáló krémmel és figyelj, ha tudsz, egy kicsit jobban a folyadékbevitelre. Ha a napi 2 liter víz elsőre soknak tűnik, próbálj meg rendszert csinálni első körben a napi 1 literből, és ha az már könnyen megy, akkor lépj tovább. Jegyezd a vízfogyasztásodat is.
Forrás:

Kombináld okosan a kardio- és az erősítő edzéseket.

A legtöbb személyi edző heti 4 óra futást, biciklizést, gyaloglást, HIIT-edzést ajánl, plusz heti 2x1 óra erősítő vagy súlyzós edzést. Ezt felválthatod napi 2x30 percre. Ha nincs rá időd, már napi 20 perc is csodákat tud művelni. Tipp haladóknak: ha csak 5 perced van, azt is használd ki! Hosszú távon minden apró erőfeszítés megtérül.