Galéria

Csinosítsd az otthonod a Hygge szellemében! - 10 klassz tipp

Forrás: ÖLTÖZTESD FEL A FABÚTORAIDAT!

A természetes faanyagok a Hygge egyik alapkellékei, azonban jó, ha finomítasz kicsit rajtuk azzal, hogy néhány textíliával ruházod fel őket. Az asztalokhoz a durvább (például vászon) anyagok dukálnak, a székekre, padokra pedig jóval puhább kieészítők, mint például a báránybunda hatású takarók vagy a kis szőnyegek.
Forrás: KEVERD A STÍLUSOKAT, VÁLOGASS ÖSSZE EGYEDI SZÉKEKET AZ EBÉDLŐBE!

Menj egy kicsit a tökéletlenségre, mégis tartsd szem előtt a harmóniát! Nyugodtan keverd a vidékit egy kis retróval vagy bisztró-stílussal, ez adja majd a hygge lényegét: tökéletlenül lesz tökéletes.
Forrás: BEÁGYAZATLAN ÁGY

A hygge szerint cseppet sem kell élére vasalva állnia a lepedődnek vagy az ágyneműhuzataidnak. Épp elég, ha a kényelem sugárzik az ágyadból – pont annyira, mintha azt üzenné: 'gyere, feküdj ide a párnáim közé!'.
Forrás: VÁLASSZ FRISS ZÖLDET A VIRÁGOK HELYETT!

A Hygge-otthonok rendkívül letisztultak, és ez megmutatkozik a bennük megtalálható növények típusán is. Itt nem találsz hatalmas rózsacsokrokat minden komódon, helyettük viszont vannak a frissességet szimbolizáló zöld, cserepes növények, ha pedig mindenáron vágott növényről beszélünk, akkor maximum egy-egy mutatósan elhelyezett zöld ág akad a dohányzóasztal közepén vagy némi fűszernövényt a konyhában.
Forrás: EGY KIS ZÖLDET A HÁLÓBA IS!

És ha már a növényeknél tartunk, ne feledkezz meg a hálószobádba sem tenni belőlük, igazán jól mutatnak például egy ágyvégként funkcionáló asztalkán az ágyad sarkában.
Forrás: VÁLASSZ A NEUTRÁLIS, MONOKRÓM SZÍNEK KÖZÜL!

Hogy még inkább nyugalmat árasszanak a helyiségeid, csak néhány pasztel-, neutrális színt váltogass egymással a terekben. Letisztult és békés lesz így az otthonod.
Forrás: NE PAKOLD, VAGY DEKORÁLD TÚL A KÖNYVESPOLCOKAT!

A hygge filozófiája az egyszerűség. Szóval ahelyett, hogy zsúfolásig pakolnád könyvekkel a polcokat, és mindenféle dekorációt tennél még mellé, inkább csak a legfontosabb, számodra legkedvesebb holmikat helyezd ki rá. Szüntesd meg a vizuális zűrzavart, tedd átláthatóvá a teret!
Forrás: JÓL JÖN EGY KIS 'RENDETLENSÉG'

Tudod miről nem szól a hygge? A szimmetriáról. Úgyhogy, ha ilyen dán módra megálmodott otthont akarsz, azt bizony hamar el kell felejtened. Ők a szuperhangulatos és otthonos terekre esküsznek, ehhez pedig az kell, hogy kicsit szabálytalanul helyezz el dolgokat a szobákban. Mint például ezek a fotelek, az alattuk elterülő szőnyeggel.
Forrás: HAGYD PUCÉRAN AZ ABLAKOKAT!

Bizony, azok a skandináv telek irtó sötétek tudnak ám lenni! De hát mi sem panaszkodhatunk, néha hozzánk is bekúszik egy kis téli depi. Ne takard el függönnyel az ablakokat, hanem hagyd, hogy beáradjon rajtuk a természetes fény, és megtöltse élettel a helyiségeket. A világos fal és ablak csak ráadás.
Forrás: HATÁROLJ EL TEREKET KISEBB SZŐNYEGEKKEL!

Az olyan forgalmas és élettel teli helyiségeket, mint például az étkező, kerítsd körbe kisméretű szőnyeggel! Amíg az amerikaiak a túlméretezett szőnyegekre esküsznek, hogy nagyobbnak tűnjenek a terek, a dánok a hygge elvei szerint az intimitásra utaznak, amit egy aprócska padlótakaróval könnyebben el lehet érni. Hát nem tündéri ez a kis konyha?