Galéria

Okok, amiért emberek akkor sem szakítanak, ha már nem boldogok együtt

Forrás: Sok esetben az emberek az alacsony önbizalmuk miatt maradnak egy boldogtalan kapcsolatban. Azt érzik, hogy nem elég vonzók, nem elég különleges egyéniségek, és lehet, hogy a szakítás után egyedül maradnának. Ezért inkább nem szakítanak.
Forrás: Az is gyakori indok, hogy a felek azt hiszik, majd idővel megváltoznak a dolgok. Oké, most nem boldogok, de majd biztos azok lesznek kicsit később. Ez gyakori jelenség, de ha senki sem tesz a változásért, nem fog bekövetkezni.
Forrás: Sokan azt hiszik, egy bizonyos életkor felett már nem találnának új partnert, ezért nem mernek kilépni a boldogtalan házasságukból. Azt gondolják, ha már elmúltak 40 évesek, a szerelemre úgysincs esélyük, és a végén teljesen egyedül maradnak. Pedig egy kutatásból kiderült, hogy a 45 év feletti, elvált nők közel fele sokkal boldogabb lett a válás után, mint előtte.
Forrás: Egy kutatásból derült ki, hogy sokan azért nem akarnak kilépni az egyébként nem túl boldog kapcsolatukból, mert az anyagi problémák összekötik őket. Attól tartanak, hogy ha különválnának egymástól, nem tudnák megfelelően eltartani magukat, így csak az anyagi stabilitás megléte mellett merik ezt meglépni.
Forrás: Vannak, akik azért maradnak együtt, mert közös gyermekeik vannak, és a családi egységet nem akarják megbontani. Azonban ha ők azt látják, hogy a szüleik folyton vitatkoznak, rossz otthon a hangulat, és nincs meg a szeretet, az még rosszabb hatással van rájuk, mint egy különválás.
Forrás: Sokan tévesen azt hiszik, hogy egy bizonyos együtt töltött idő után boldog, szerelmes kapcsolat nem létezik. Hogy mindenki vitatkozik otthon, senki sem tökéletesen boldog a kapcsolatában, és ezt el kell fogadni. Ez szakértők szerint egy nagyon rossz beidegződés a gyerekkorunkból, és nem szabad elhinni. Igenis fontos, hogy boldog legyen a házasságod, és kevesebbet nem szabad elfogadni!