Galéria

10 érv, amiért tényleg nem kell félned a karrierváltástól!

Forrás: 1)) Ha elégedett vagy a munkáddal, az a magánéletedre is jó hatással lesz! Sokkal kiegyensúlyozottabban telnek majd a mindennapok, ha olyasvalamit csinálsz, amit igazán szeretsz és élvezel, sőt: így még a fáradtság is jól eső lesz számodra, nem pedig terhes!
Forrás: 2)) A szenvedélyed idővel kifizetődik! Ha igazán szereted, amit csinálsz, az a teljesítményeden is meg fog látszani, és jó eredményeket produkálsz majd a szervezet előmeneteléhez. Ha jól csinálod, a vezetőség meg fogja hálálni az igyekezetedet.
Forrás: 3)) Nincs tökéletes „kor”, amikor érdemes lenne meglépned. Egyszerűen nincs egy egyetemes vélekedés arról, hogy ha valaki pályát szeretne módosítani, arra mely életkor lenne számára a legmegfelelőbb. Hogy miért? Azért, mert ezt mindenkinek magának kell éreznie! Ha komolyan gondolkozol rajta, akkor ez a te időd!
Forrás: 4)) Jól jársz, ha változatos a karrier utad! Manapság minél több a tapasztalatod, annál jobb a helyzetelőnyöd. Még csak az sem kell, hogy a tapasztalatot egy adott területről gyűjtsd össze magadnak, sőt! Minél változatosabb dolgokba kóstoltál eddig bele, annál sokrétűbb az ismereted, annál többet érsz! Az is nagy előny, ha egyszerre nem egy, hanem több vasat tartasz a tűzben, ha több helyen, vagy több pozícióban is tevékenykedsz!
Forrás: 5)) Bármikor visszamehetsz! Ha nem jönne be, amit elképzeltél, még mindig ott a lehetőség, hogy visszatérj az előző szakmádhoz, és abban folytasd a pályafutásod. Senki nem mondta, hogy nem lehet bontogatnia szárnyaidat, és azt sem, hogy ezt ne tehetnéd meg akárhányszor!
Forrás: 6)) A vezetők, főnökök díjazzák, ha máshoz is értesz. Naná, hogy díjazzák, hiszen több mindent rád bízhatnak! Csak arra figyelj, hogy ne éljenek vissza a lehetőséggel, és kérd meg szépen az egyéb képességeidnek is az árát!
Forrás: 7)) Könnyebben rád találnak, ha ügyesen láttadod magadat! Csomó más dolog is a kisujjadban van, amivel szeretnél valamit kezdeni? Akkor nincs más hátra, minthogy az önéletrajzodon kívül végre időt szentelj az online profiljaid megjelenésének is, felturbózd kicsit a Linkedin-ed, és hogy felkeltsd a munkáltatók érdeklődését magad iránt!
Forrás: 8)) Az állások gyorsabban változnak, mint gondolnád! Tegnap még egészen mást csinált egy sales menedzser, vagy egy tanácsadó szakember, mint amit ma kell neki. Új képességek, új eszközök, új perspektíva kell egy idő után minden pozícióhoz. Ha folyamatosan képzed magad, akkor képes leszel lépést tartani, és megcsípni olyan pozíciókat is, amikre álmodban sem gondoltál, csak azért, mert te valamiben jobb, felkészültebb vagy a többieknél.
Forrás: 9)) Ma már nem tabu a szerteágazó karrier út! Amíg 10-20 éve még ugyanattól a cégtől mentek nyugdíjba az emberek, ahol valamikor a pályájukat kezdték, ma már teljesen elavultnak látszik ez a minta. Annál jobb, minél több területen szerez tapasztalatot valaki, (persze ez nem azt jelenti, hogy 3 havonta munkahelyet kell váltani, az a másik véglet) hiszen annál sokrétűbb tudással, rutinnal rendelkezik. Ma már a HR-esek sem azt nézik, hogy milyen hosszú időt töltöttél adott területen, hanem azt, hogy mit profitáltál egy-egy pozícióból.
Forrás: 10)) Többet érnek a képességeid, mint hogy semmit ne profitálj belőlük! Nagy hülyeség lenne egy fillért sem keresned, miközben alig tudod megfékezni a kreativitásodat, tenniakarásodat, szakértelmedet, szenvedélyedet valamiben! Ha más nem, akkor kezdd apránként a dolgot, vállalj egy kis „mellékest”, ne add fel rögtön a főállásod, bontogasd a szárnyaid amellett!