Galéria

Romantikus filmek, amelyek valós történeteken alapszanak

Forrás:

A film szerint Paige és Leo őrülten szerelmesek egymásba, ám amikor autóbalesetet szenvednek, a lány amnéziás lesz. Életének utolsó 18 hónapját veszíti el; épp azt az időszakot, amikor megismerte és megszerette férjét. A srác igyekszik elérni, hogy felesége ismét beleszeressen, de ez sajnos nem megy egyszerűen.

A sztori pedig egy fiatal pár, Kim és Krickitt Carpenter történetét dolgozta fel. Ők valóban átélték azt, amit a filmes karakterek: Krickitt balesetben elvesztette emlékeit, és nem is rémlett neki, hogy ki az a férfi, akihez hozzáment. Az emlékei sosem tértek vissza, de Kimmel maradt, és ismét képes volt szerelembe esni vele.


Forrás:

A film a dán írónő, Karen Blixen történetét dolgozta fel. A nő Afrikába költözött, hogy beindítsa karrierjét és új vállalkozását, és ekkor ismerkedett össze a vadász Denys Finch Hattonnal. Hiába volt eltérő ízlésük és érdeklődési körük, mégis őrülten nagy szerelem bontakozott ki közöttük.

A filmben Meryl Streep alakította a főszerepet, és összesen 7 Oscar-díjat nyert!


Forrás:

Stephen Hawking nevét mindenki ismeri, de élettörténetével már kevesebben vannak tisztában. Ezért készült el néhány éve A mindenség elmélete, amiben megismerhettük a híres tudóst. Még az egyetemi évek alatt szeretett bele feleségébe, Jane Wilde-ba, azonban nem sokáig lehettek önfeledten boldogok. A férfit ugyanis neuronbetegséggel diagnosztizálták, amelynek során fokozatosan elvesztette uralmát teste felett.

A film Jane könyve alapján készült, így leginkább a feleség szemszögén keresztül mutatták be kapcsolatukat.


Forrás:

Johnny Cash country énekes és második felesége, June Carter történetéből izgalmas film készült. A férfi 10 éven át álmodozott a nőről, de életük nagyon nehezen alakul: drogfüggőség, családi és pszichológiai problémák lépnek fel, és mindezt csak egy nagy szerelem képes legyőzni.

Reese Witherpsoon még Oscar-díjat is kapott szerepéért.


Forrás: A híres költő, Dylan Thomas már házas volt, amikor ismét összetalálkozott első szerelmével, Vera Phillipsszel. Ekkor pedig felébredtek a régi érzések, és ismét beleszeretett korábbi kedvesébe. A film az ő valós történetüket mesélte el, Keira Knightley és Matthew Rhys pedig nagyon jól megmutatták a bonyolult kapcsolatot.
Forrás: Julia Roberts főszereplésével óriási siker lett a film, ami egy olyan nőt mutat be, aki új életet akar kezdeni. A sztori Elizabeth Gilbert írónő valós élményeit dolgozza fel, aki nagyon szerette volna megtalálni a boldogságot, és végül a főszereplőhöz hasonlóan sikerült is neki. De ehhez szükség volt arra, hogy erőt vegyen magán, és elinduljon az ismeretlen felé!