Galéria

Titkos részletek a Disney-rajzfilmekről

Forrás:

Az összes Disney-rajzfilm közül a Rontó Ralph az, amelyik a legtöbb egyedi karakterrel rendelkezett: például a Jégvarázsban 64 karaktert alkottak a készítők, addig ebben a mesében több, mint a dupláját! Még szerencse, hogy sok olyan mesebeli figura volt benne, akiken nem kellett nagyon részletesen dolgozni.
Forrás:

A filmben központi szerepet tölt be a hó és a jég, ezért a készítők szerettek volna nagyon alapos munkát végezni az animációval. Emiatt felvették a kapcsolatot szakértőkkel, hogy a hópelyhek fizikai tulajdonságait közelebbről megismerjék, sőt, még Wyomingba is el kellett utazniuk, hogy kitapasztalják, miként reagál a hó a mozdulatokra.
Forrás:

A film egyik imádnivaló karaktere volt Sully, a megalkotása viszont rengeteg munkát igényelt. A készítők szerették volna élethűvé tenni a figurát, ezért olyannyira belementek a részletekbe, hogy Sullynak pontosan 2.320.413 szőrszál alkotta a bundáját! Emiatt rekord időt töltöttek az animálással: 11-12 órába telt, hogy egyetlen képkockát elkészítsenek, ha Sully is szerepelt rajta. Ez azt jelenti, hogy 11 napba telt egyetlen másodpercet elkészíteni a Szörny Rt-ből.
Forrás:

1993-ban készült el  a Karácsonyi lidércnyomás című rajzfilm, amivel egyébként rengeteg munkájuk volt a készítőknel: Rosszcsont Jack koponyáját nehéz volt életre kelteni, emiatt pedig egyetlen percnyi jelenetet egy héten át készítettek az animátorok. Sőt, 400 féle koponyát álmodtak meg a karakternek, mire sikerült megtalálni a tökéletes változatot.