1. Audrey Hepburn
– Egy interjúban azt vallotta, hogy akkor tud igazán feltöltődni, ha szombattól hétfőig egyedül van.
– „Nem vagyok szexi, ezzel tisztában vagyok. Azt hiszem, inkább olyan vicces a kinézetem. A fogaim mindenesetre elég viccesen néznek ki, és hát egy olyan attribútummal sem rendelkezem, amit egy filmsztártól elvárnak” – nyilatkozta egyszer.
– Apja báró, anyja bárónő volt, de Hollandiában a II. világháború alatt édesanyjával sokat nélkülöztek (az apja már korábban elhagyta a családot) – volt, hogy virághagymát ettek, és fűből is próbáltak kenyeret sütni.
– A háború után Londonban és Amszterdamban tanult balettozni. Hogy a család anyagi helyzetén segítsen, fellépett, mint balerina, és musicalekben is táncos szerepekben. Gyerekkora óta rajzolgatott, a háború alatt ez segített elvonni a figyelmét a szörnyűségekről és az éhezésről. Felnőttkorában is festegetett.
– 5 nyelven beszélt folyékonyan (angol, holland, spanyol, francia, olasz).
– 1954-ben ment hozzá Mel Ferrer színészhez (1968-ban elváltak), háromszor elvetélt, majd megszületett a fiuk, Sean. Ezután az idejét leginkább a fiával töltötte, a következő években alig vállalt filmszerepet.
+1: Marilyn Monroe-hoz hasonlóan ő is énekelt „happy birthday”-t JFK-nek, és ugyancsak randevúzott JFK-vel (amikor Kennedy még szenátor volt).
5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros
Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.
Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.