Galéria

Így szabadulj meg a hangyáktól a lakásodban

Forrás: Az első lépés, hogy zárd el előlük a kajaforrást. Egy darabig extrán figyelj arra, hogy még az asztalon se(!) hagyj tányért vagy ételhordót lezáratlanul, mert hamar megtalálják a felfelé vezető utat. Takarítsd ki a hűtő hátulját, a kenyérpirítót, és ne feledkezz meg a kutyakajáról sem. A hangyák ugyanis még a száraztápot is megeszik, ha arról van szó! És ami talán mindennél fontosabb: zárd le alaposan a kukát, mert ez még egy imádott kajaforrásuk.
Forrás: Ha látod a padlón, hogy hangyák vonulnak valamerre, fogd az ecetet és egy papírtörlőt, majd törölgesd át vele az útvonalukat. Ezzel megszünteted a feromoncsíkot, amit a többi követni tudna. Ha nagyon nem bírod az ecet szagát, a szappanos víz is megteszi!
Forrás: Nézd végig, az ajtóknál, ablakoknál van-e bármilyen apró rés, amin be tudnak jutni. Általában ezek funkcionálnak a leginkább bejáratként számukra, és sok esetben a kis résekben raknak aztán fészket.
Forrás: Nagyon gyakori, hogy a hangyák a szobanövények földjében keresnek menedéket, így még csak meg sem találod őket. Ideje, hogy közelebbről is szemügyre vedd őket, ültesd át a növényeket, majd utána tedd hangyabiztossá a környéket. Ezt leginkább úgy tudod megtenni, hogy narancs vagy egyéb citrusféle héját teszel a földre, aminek szagát a hangyák nem bírják.
Forrás: Hasonló a helyzet egyébként a borsmentával is! Mi imádjuk ennek illatát, de sem a hangyák, sem a szúnyogok nem kedvelik, így természetes rovarűzőként is funkcionál. 10-20 csepp borsmenta esszenciális olajat keverj össze két bögre vízzel, majd ezzel fújd körbe az ajtókat, ablakokat, réseket.
Forrás: Ha van egy-egy része a lakásnak, ahol folyton feltűnnek, szórj oda egy kis borsot. A fekete vagy cayenne bors szagát ugyanis a hangyák ki nem állhatják, így ezzel elérheted, hogy új lakóhelyet keressenek maguknak.