Galéria

A 90-es évek legjobb romantikus filmjei

Forrás: Mindenki örök kedvence, Julia Stiles és Heath Ledger főszereplésével. A sztori szerint Kat nem egyszerű eset: igazi feminista, aki azt csinálja, amit csak akar, és cseppet sem érdekli, mennyire számít ettől menőnek. Húga, Bianca viszont szöges ellentéte, és bármit megtenne azért, hogy a suli legnépszerűbb pasijával mehessen az iskolai bálba. Ezért amikor Cameron, az új srác megpróbálja meghódítani Biancát, kitalálja, hogy felbéreli Patricket, a rejtélyes és ijesztő pasit, hogy hívja el a bálba Katet. Rövidesen viszont a munkából valódi szerelem szövődik.
Forrás: William, a könyvkereskedő ajtaján váratlanul bekopogtat a híres amerikai színésznő, Anna Scott. A férfi alig bír hinni a szerencséjében, amikor másodszor is találkoznak, és randizgatni kezdenek egymással - persze teljes titokban. Egyre jobban megismerik egymást, de a kapcsolatukat megnehezíti a tény, hogy mindenhová újságírók hada követi őket. A színésznő barátja pedig cseppet sem barátságos szándékkal közelít feléjük.
Forrás: Julianne és Michael mindig is legjobb barátok voltak, és megfogadták, hogy egy bizonyos életkor után összeházasodnak, amennyiben mindketten szinglik. A nő már épp beleélné magát a gondolatba, amikor derült égből villámcsapásként éri a hír: Michael megnősül, és a gyönyörű Kimberlyt veszi feleségül. Julianne a helyszínre érkezve igyekszik pokollá tenni a helyzetet, és ráébreszteni legjobb barátját arra, hogy vele kéne lennie. Első lépésként pedig egy álkérőt szerez magának, hogy féltékennyé tegye a férfit.
Forrás: Julia Roberts ekkoriban tényleg a romantikus filmek kedvence volt! A sztori szerint Edward Lewis üzleti ügyben érkezik Los Angelesbe, amikor felcsípi az utcán sétáló örömlányt, Viviant. Kellemes estét töltenek együtt, majd a férfi megkéri őt, hogy a hét hátralévő részében tegyenek úgy, mintha ő lenne a partnere. Vivian elfogadja az ajánlatot, és egy olyan világba kerül, ami eddig ismeretlen volt számára. De vajon szövődhet közöttük igazi szerelem?
Forrás: Lucy egy örök álmodozó, aki minden nap egy metróban árul jegyeket, és oda van a férfiért, aki reggelente ugyanabban az időben megy el a bódé előtt. A nő szerint ő lehet a Nagy Ő, így amikor egy nap megmenti a vágányok közé esett férfit, és az kómába esik, azt hazudja, hogy ő a menyasszonya. A férfi családja viszont hamar megjelenik a színen, és azonnal szívükbe zárják a kedves lányt. De amikor Lucy megismeri kamupasija öccsét, Jacket, minden megváltozik.
Forrás: Zacket dobja a barátnője, a srác pedig ekkor fogad a haverjaival: egy kis sminkkel és frizurával szerinte bárkiből lehet bálkirálynőt csinálni. A srácok ekkor választják ki neki partnerként Laney-t, aki sosem tűnt ki eddig a tömegből, nem pasizik, nem akar menő lenni, egyedül a művészet érdekli. Zack azonnal beleveti magát a fogadásba, de elég nehezen tudja meghódítani a lány szívét; és talán épp ez az oka annak, hogy egyre inkább érdeklődik iránta.
Forrás: Josie végre megtalálta az álommelót: egy chicagói lapnál újságíró, ezért amikor főnöke megbízza őt egy feladattal, rögtön igent mond. A férfi azt kéri, hogy Josie épüljön be egy gimibe, hogy a mai középiskolásokról tudjon átfogó cikket írni. A lány pedig fiatal kora miatt tökéletesen elvegyül a diákok között, és érdekes módon míg évekkel ezelőtt a suli lúzerének számított, most hamar a legmenőbb csaj válik belőle. Az érdeklődését viszont hamar felkelti a suli egyik tanára.
Forrás: Ted 13 évvel a gimi után ébred rá arra, hogy életében egyetlen nőt szeretett igazán: Maryt. A lányt vitte volna a szalagavató bálba, azonban egy kellemetlen malőr miatt erre sosem került sor. Ezért a férfi felbérel egy magándetektívet (vagy legalábbis valakit, aki annak tartja magát), hogy derítse ki, hol él most Mary, és mit csinál. A pasi hamar megtalálja őt, de azonnal bele is szeret; ezzel pedig nincs egyedül, hiszen Marynek óriási rajongótábora van!
Forrás: A milliomosok életét élő Sebastian és mostohanővére, Kathryn gonosz játékot űz, amelynek lényege, hogy ki tudja több ember szívét összetörni. Az igazi kihívás akkor érkezik meg, amikor feltűnik a színen Annette, a kedves lány, aki házasságáig szeretné megőrizni szüzességét. Kathryn ekkor fogad mostohaöccsével abban, hogy úgysem sikerül meghódítania a jégkirálynőt.
Forrás: Kathleen Kelly egy gyermekkönyvbolt tulajdonosa, így érthető, hogy nem örül, amikor az utca túloldalán Joe Fox megnyitja saját könyváruházát. Azt viszont nem is sejtik, hogy éjjelente, amikor az interneten csetelnek, valójában egymással beszélgetnek, és szép lassan szerelem szövődik közöttük. De elérkezik a nap, amikor fény derül kilétükre.