Galéria

Tárgyak, amiket 40 felett hajíts ki az otthonodból

Forrás:

Ha már csúnyán kifakultak, durván érdesek, esetleg el is szakadtak, még a szekrényben sincs értelme őrizgetni őket. Ha van a közelben állatmenhely, kérdezd meg, hasznát vennék-e. Ha nincs, akkor kuka.


Forrás:

Akármilyen csinosak és jó állapotúak még, ha annyira szorítanak vagy a magas sarkuk miatt megfájdul bennük a lábad, akkor ideje új gazdát keresni nekik.


Forrás:

A cipők amúgy is nagyüzemben terjesztik a baktériumokat a lakásban. Ha a szaguk már messziről érezhető (mert például egy kiadós megázásból nem sikerült regenerálódniuk), akkor vegyél újat helyettük.


Forrás:

Ha érzelmi kötelék fűz hozzájuk, mert fontos neked, akitől kaptad vagy olyan helyről származik, ahová szép emlékek fűznek, akkor szoríts neki helyet a konyhaszekrényben. Ha személytelen reklámajándék, akkor ints búcsút neki.


Forrás:

Itt szorít, ott kibuggyansz belőle, nem tetszik a színe, elvétetted a méretet, esetleg már mutatja a korát? Akkor ruházz be egy újra.


Forrás:

Nem az ilyen fazonú farmerekre gondolunk, hanem azokra, amiket hosszú évek óta őrizgetsz, hátha rád jönnek még majd valamikor. Engedd el!


Forrás:

Örök rejtély marad, hogy tűnnek el a mosásban a fél pár zoknik. Az mindenesetre szinte biztos, hogy a legtöbb fél pár sosem kerül elő. Ha csak nem szeretsz bábot készíteni, szabadulj meg tőlük.


Forrás:

Igen, a gyereked volt a nyerő, de már nem (is annyira) gyerek, úgyhogy fotózd le a trófeákat, és csinálj helyet az új emlékek számára.


Forrás:

Amiket még be sem kereteztél. De nemcsak ezek tűnjenek el, hanem minden díszítésre szánt dolog, amit még az egyetemi éveid alatt vásároltál. Ha viszont ragaszkodsz hozzá, akkor keretezd be és falra vele!


Forrás:

Mindig ott lyukadnak ki, ahol a legkevésbé kellene: az ujjhegyeidnél. Akármilyen kicsi is a lyuk, a kesztyű így gyakorlatilag elveszíti az értelmét. Hasznosítsd újra a kertben, ötleteket találsz a Pinteresten.


Forrás:

Az őrölt fűszerek általában két-három évig állnak el, az egész fűszerek akár négy évig is.


Forrás:

A fiókban őrizgeted a régi mobiltelefonodat? Ha még működőképes, add oda valakinek, akinek nagyobb szüksége van rá, mint neked. Ha nem, akkor ingyenesen leadhatod a települési önkormányzatok által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokban vagy az elektromos készülékeket árusító kereskedőknél, ugyanis elektronikai hulladéknak minősül.


Forrás:

A korrektor és a folyékony alapozó hat hónapig használható. Utána már esélyes, hogy elszaporodnak bennük a baktériumok. A szempillaspirált félévente cseréld le. Jó hír, hogy a kedvenc rúzsod és szájfényed akár két évig is használhatod.


Forrás:

Ha már arra sem emlékszel, ki az, akinek a neve a kártyán szerepel, akkor nincs értelme megtartani. Ám ha szeretnéd megőrizni az illető elérhetőségét, akkor szánj rá egy esős vasárnapot és digitalizáld a kapcsolataid.


Forrás:

Ezt talán magyarázni sem kell.


Forrás:

Ha csak nem gyűjtöd őket össze egy szép befőttesüvegbe vagy használod őket kézműveskedéshez, akkor csak idegesítő kacatok lennének.


Forrás:

Ha őrizgetsz még régről papír alapú adóbevallásokat, de már öt évnél régebbiek, akkor mehetnek az iratmegsemmisítőbe. Gondosan elteszed vásárlás után a blokkokat is? Két év után a legtöbbet szintén megsemmisítheted, hiszen a legtöbb terméknek legfeljebb addig érvényes a garanciája.


Forrás:

Ha úgy érzed, hogy mindig rosszallóan vizslatnak vagy már eljárt felettük az idő, végy búcsút tőlük.


Forrás:

Valaha jó ötletnek tűnt a scrapbook készítés? Vagy azt hitted, több időd lesz a quillingre? Nincs ebben semmi. De arra sincs semmi okod, hogy tovább őrizgesd a kellékeket, amiket egy futó ötlet nyomán szereztél be.