Galéria

4 hatékony módszer, amit bevethetsz szorongás ellen

Forrás:

Pedram szerint a diafragmatikus légzés mellett a fülmasszázs segítségével is igen hatékonyan csökkenthető a szorongás.'Óvatosan masszírozd a füledet, illetve húzogasd a fülcimpáidat, miközben mély hasi légzéseket végzel' mondja Pedram. 'Kezdd a fülszegély tetejétől egészen a fülcimpákig – figyelmet fordítva mindkét füledre, különös tekintettel azokra a részekre, ahol fájdalmat érzel. A fülön rengeteg olyan nyomáspont van, ami segít az ellazulásban.”


Forrás:

Számos olyan meditációs gyakorlat létezik, amelyek hatékonyan oldják a stresszt. Míg egyesek segíthetnek neked a stresszoldásban, addig biztosan lesznek olyanok is amelyek kevésbé. Ezt neked kell kitapasztalnod, azonban, ha hajlamos vagy a szorongásra, nagyon fontos, hogy rendszeresen végezz relaxációs gyakorlatokat!


Forrás:

Hosszútávon érdemes bevezetned a rendszeres testmozgást is az életedbe, mert ez az egyik leghatékonyabb módszer a stressz csökkentésre és kezelésére. Mindegy, hogy úszol, futsz, biciklizel vagy kardioedzést végzel a lényeg, hogy gyakran és rendszeresen mozogj, így sokkal kiegyensúlyozotabb lehetsz a mindennapokban.


Forrás:

Sokan nem tudják, de léteznek bizonyos ételek és italok, amelyek elősegíthetik az idegességet és a szorongást, többek között ide tartozik a kávé, az energia italok, alkohol, cukor és a keményítő is. A koffein feszülté tehet, a cukor és a keményítő megemeli a vércukorszintet, az alkohol pedig rövidtávon ugyan lecsillapíthat, de amint elmúlik a hatása, a nyugtalanság újult erővel térhet vissza és sokszor sokkal intenzívebben is, mint addig. Ha rossz passzban vagy, ezeket az ételeket és italokat inkább kerüld el!