Galéria

Ezek a jelek bizonyítják, hogy elkezdtél továbblépni az exeden

Forrás:
Nem ellenőrzöd folyton a profilját

A szakítás utáni első héten szinte biztos, hogy néhány óránként ránéztél az exed adatlapjára. Csak a biztonság kedvéért, hogy lásd, nincs-e máris valaki más a láthatáron. A továbblépés egyik fontos jellemzője, hogy többé nem csinálsz ilyeneket; néha-néha rápillantasz a profiljára, de nem rögeszmésen teszed ezt, és nem is próbálsz minden mondatban többletjelentést találni.

Forrás:
Nem ő jut eszedbe először

Amikor unatkozol a munkahelyeden és gondolatban máshol jársz, már nem ő jut eszedbe azonnal. Helyette a hétvégi buli foglalkoztat, ahová benéztek majd a barátnőiddel – vagy a ház körüli tennivalókra gondolsz. A lényeg, hogy nem az exed a legelső dolog, ami belopja magát a gondolatidba az unalmas pillanatokban, és ez nagyon jó jel!

Forrás:
Nem szomorít el, ha valami rá emlékeztet

Simán végigülsz a moziban egy olyan filmet, amiben a kedvenc színésznője szerepel – és nem omlasz össze. Sőt, már az sem okoz csillapíthatatlan szívfájdalmat, ha meghallgatod azt a zenét, amit egykor annyira imádott. Persze, ezek az apróságok eszedbe juttatják őt, de csak kis időre; ahogyan véget ér a film vagy a zene, már el is tűnt a gondolataidból.

Forrás:
Nem vársz tőle több üzenetet

Amikor pittyen egyet a telefonod, nem kezd el hevesen verni a szíved, abban reménykedve, hogy az ő neve ugrik fel a képernyőn. A szakítást követően szinte felugrottál a székedből, ha rezgett egyet a telefonod, de mára ez teljesen elmúlt. Elfogadtad, hogy nem vagytok jelen egymás életében, és azt is, hogy ez a kapcsolat lezárása után így a legjobb. Hiszen hogy is tudnál továbblépni, ha minden nap beszélgettek egymással?

Forrás:
Elfelejtesz vele kapcsolatos infókat

A kapcsolatotok alatt szinte mindent tudtál róla. Mi volt a gyerekkori kutyájának a neve, melyik utcában lakik, sőt, még a telefonszámát is kívülről fújtad... Aztán eltelt néhány hét a szakítás óta, és hirtelen azon kapod magad, hogy ezek közül valamire nem emlékszel. Észrevétlenül eltűnt néhány infó a memóriádból, és a legjobb, hogy ezekre már soha többé nem is lesz szükséged!

Forrás:
Már nem hozzák szóba a barátaid

Eleinte kizárt, hogy úgy mozdulj ki a barátaiddal, hogy ne kerülne szóba a volt barátod. Sőt, még ha nem is vallottad be, titokban vártad is, mikor beszélhetsz egy kicsit a szakításról vagy szimplán csak a srácról. Ez így van rendjén. De idővel elérkezik az a nap is, amikor úgy ültök be a barátaiddal egy bárba, hogy egész este beszélgettek, és senki sem hozza őt szóba. Ha erre már sor került nálad, nagyon jó úton haladsz!

Forrás:
Nem álmodsz vele minden nap

Mivel az álmaink a napi élményeinken alapszanak, nem csoda, ha a kapcsolat lezárása után szinte folyton az exeddel álmodtál. Néha újraélted a szakítást, néha pedig ismét együtt voltatok a képzeletbeli világodban. Az egyik legerősebb jele annak, hogy végre elindultál egy új úton, ha a volt párod egyre ritkábban jelenik meg az álmaidban. Az már csak bónusz, ha mégis felbukkan és te elutasítod őt!