Galéria

Legjobb romantikus filmek a 80-as évekből

Forrás: Nemrég készítették el a film modern változatát Átejtve címmel, de az eredeti még mindig megállja a helyét! Joanna, a gazdag, gyönyörű, de elviselhetetlen nő felfogadja Deant, hogy jachtjukon építsen egy gardróbszekrényt. Már a kezdetektől fogva utálják egymást, amikor pedig Joanna átbukik a hajókorláton, és amnéziát szenved, Deannek meglepő ötlete támad. Gyermekei mellé egyébként is dadát keres, így azt hazudja, a nő a felesége, és négy gyermekük anyja.
Forrás: 1963 nyarán járunk, amikor Baby, a 17 éves lány megismerkedük Johnnyval, a jóképű tánctanárral. Amikor a srác táncpartner nélkül marad egy nagy verseny előtt, Baby átveszi a helyét, és kiderül, milyen jó párost alkotnak. Azonban a lány szülei nem nézik túl jó szemmel a kezdődő románcot.
Forrás: Egy nagypapa unokájának mesél el egy esti mesét, ami szájról szájra terjed családjukban, már nemzedékek óta. Ezt a történetet látjuk a filmben: Boglárka, a szép hercegnő kezére pályázik a gonosz Humperdinck herceg, aki képes akár a gyilkosságra, emberrablásra is ezért. Ekkor viszont a hercegnő szerelme egy kicsi, de annál lelkesebb társasággal útnak indul, hogy kiszabadítsák Boglárkát.
Forrás: Julie mindig is a jókislány szerepében tündökölt, Randy pedig a város vagány punkja volt. Nem is lehetnének különbözőbbek egymásnál, mégis, amikor összetalálkoznak, hamar egymásba szeretnek. Azonban nem egyszerű fenntartani egy kapcsolatot, pláne, hogy a barátaik csak még inkább megnehezítik a dolgaikat...
Forrás: Samantha 16. születésnapjáról egész családja megfeledkezett, hiszen mindenkit a lány nővérének másnapi esküvője tart lázban. Ez már önmagában elég ahhoz, hogy tönkretegye Sam kedvét, de miután titkos szerelme, Jake Ryan megtudja, hogy vele szeretné elveszíteni szüzességét, a helyzet csak még kínosabbá válik. Ezután a lány számtalan kínos és váratlan szituáción megy keresztül, amitől a születésnapja felejthetetlenné válik.
Forrás: Egy szombat reggel öt diák épp büntetését tölti a középiskolai könyvtárban: egy sportoló, egy punk, egy úrilány, egy családi gondokkal küzdő tolvaj, és az iskola legokosabb gyereke. Első ránézésre semmi közös nincs bennük, de ahogy telnek az órák, rájönnek, hogy nagyon is hasonlítanak egymásra. Megható, és nagyon izgalmas sztori!
Forrás: Loretta, a csinos özvegyasszony már lemondott a boldogságról, amikor a telihold közeledése váratlan érzelmikitörtést okoz az életében. Már éppen kitalálta, hogy hozzámegy egyszerű udvarlójához, akiért nincs túlságosan oda, amikor megismerkedik a srác öccsével, Ronnyval. Egy együtt töltött éjszaka után Loretta teljesen megváltozik, és ismét átéli a szerelem csodálatos érzését.
Forrás: Keith Nelson édesapja mindig is úgy tervezte, hogy fia majd főiskolára megy, és a családban elsőként szerez felsőfokú végzettséget. Bár a srác igyekszik tiszteletben tartani apja elvárásait, mégsem érdekli a neki megálmodott jövő. Sokkal jobban érdekli inkább a festészet, és gyönyörű szerelme, Amanda...
Forrás: Josh 13 évesen egy csodálatos szerkezettől azt kívánja, bárcsak felnőtt lehetne. A kütyü azonban váratlanul teljesíti kívánságát, és másnap harmincas fiatalemberként ébred. A gond csak az, hogy a lelke gyermek maradt; így ismerkedik össze a csodálatos Susannal.
Forrás: Harry és Sally az egyetemi évek alatt ismerkednek össze, és már akkor kijelentik: férfi és nő között nincs barátság. Ezek után évekig követjük nyomon az életüket, mígnem egy csalódás után összetalálkoznak, és nagyon jó haverok lesznek. Amikor viszont együtt töltenek egy éjszakát, felmerül a kérdés. Vajon ez egy barátság vége, vagy egy szerelem kezdete?
Forrás: John Cusack romantikus filmjét mindenki ismeri! Lloyd egy kétballábas srác, aki nagyon szerelmes az osztály legszebb, és egyben legmagányosabb lányába. Amikor a két ellentétes személyiségű fiatal egymásba szeret, mindketten rájönnek, mennyire rosszul ismerték ki egymást. És a sok közös vonásuk mindkettejük életét a feje tetejére állítja.