Galéria

10 tipp, amitől mesebeli lesz a kerted

Forrás:

Gondolj a kertedre úgy, mintha az otthonod kiterjesztése lenne, és töltsd meg relaxáló- és ülőhelyekkel, okosan kialakított kerti búvóhelyekkel! A nagyobb terekről leválasztott, kisebb kinti építmények meghitté teszik a szabadtéri időtöltést, és a nagy kerti összejövetelekhez is passzolnak.


Forrás:

A szokatlan kövezési megoldások – például az eltérő színű kövek, szabálytalan formájú lapok – 2019 egyik legnagyobb trendjének számítanak, és segítségükkel könnyen alakíthatod igazán a saját szájízedre a kerted vagy teraszod. Az izgalmas kőfelületek mellett az égetett falapok is egyre gyakrabban jelennek meg, és a klasszikus sánckas falmegoldásokat is egyre többen választják a rusztikus, de igényes hatás érdekében.


Forrás:

A faháncs kiváló választás a kinti közösségi tereid köré: amellett, hogy igénytelen, még a növényeidnek is jót tesz, meggátolja a gazok terjedését, és kellemes aromát biztosít a kertednek. Nem kell lenyírnod, mint a füvet, vagy öntöznöd, mint a növényeidet, így több időd marad élvezni a kint töltött órákat.


Forrás:

A faháncs alternatívájaként használhatsz kavicsokat és más zúzott köveket is. Ezzel nemcsak stabil alapot adsz a divatos, pozsgás növényeknek, de hosszú távon magadnak is sokat spórolhatsz, hiszen a fahánccsal ellentétben a kavics ágyást szinte sosem kell cserélned.


Forrás:

Egy igényesen karbantartott pázsitnál kevés megnyugtatóbb dolog lehet a kertedben. Ám mielőtt elkezdenél szorgoskodni a kapával és a fűmagokkal, tájékozódj az otthonod klímájával és az elérhető fűfajokkal kapcsolatban! 


Forrás:

Ha kellően előre gondolkozol, sosem kell nélkülöznöd az élénk színeket a kertedben. Próbáld úgy összeválogatni a növényeid, hogy minden időszakban virágozzon valamelyik, így mindig szép marad az udvarod. A nyári orgona kiváló választás a legmelegebb évszakra, míg ősszel a krizantém tarkítja színekkel a hidegebb évszakot is.


Forrás:

Ha nem akarsz sokat bíbelődni a kertben, válassz évelő növényeket. Ezeket elég egyszer megvenned és elültetned, hogy évről évre színt vigyenek a kertedbe. A pozsgásokat rosszabb minőségű termőföldbe vagy akár kavicsok közé is ültetheted. Néhány pálmaliliom pedig seperc alatt megtölti a kertedet hatalmas, fűrészes levelekkel.


Forrás:

A cserepes vagy kaspós növényeket nem kell mindenáron a négy fal közé szorítani. Nem csak könnyebbé teszik a kerti munkát, de változatosabbá is varázsolják kertedet. Olyan helyekre is csempészhetsz egy kis színt, ahova az ültetett növényekkel nehéz lenne.


Forrás:

Igaz, még csak most indulnak a kerti munkák, de érdemes már most gondolni a szezon végére is: a legegyszerűbb módja annak, hogy kerted átvészelje a telet, ha gyorsan eltakarítod az ősszel lehullott leveleket. Máskülönben a bomló levelek könnyen elpusztíthatják a pázsitodat is, mely újabb munkaórákat jelent a tavasz közeledtével.


Forrás:

A hosszabb élettartam érdekében vedd számításba beépített kinti sütő építését, mely egy kő fronttal vagy gránit munkalappal megspékelve igazán ízléses és hosszú távú megoldást jelent. A kőfelületek az időjárás viszontagságait is jól bírják, így biztos lehetsz benne, hogy a tavasz közeledtével a grilled készen áll a használatra!