Galéria

Frissítsd fel otthonodat ezzel a 8 megfizethető lakberendezési trükkel

Forrás:

A legkézenfekvőbb megoldás egy helység frissítésére az átfestés! Az évek során, a fal réseibe beleül a por, ami egy fehér fal esetében szürkés árnyalatra váltást jelent. A maszatos gyerek kéz sem a legnagyobb barátja a világos színeknek, de a kapcsolók környékét a felnőtt kezek is bekoszolhatják. Így a legkézenfekvőbb megoldás, ha veszel egy vödör festéket és átfested te magad a helységet. Vannak olyan nagyszerű megoldások is, amikor egy új, meghökkentő szín bevetésével, például csak egy fal, vagy egy kiszögelés átfestésével teszed lenyűgözőbbé a korábban kicsit egyhangú szobát.


Forrás:

Kicsi a helység? A lakberendezők megunhatatlan trükkje, a tükör bevetése! Egy szűk közlekedő, tágasabbá válhat. Egy beépített szekrénnyel terhelt szoba teret kaphat. Egy fürdő világosabbá, egy gardróbhelység funkciója kibővül, hisz ha az ajtaját belülről tükörrel egészíted ki, öltözködés közben végre egyből látod magad, és nem kell az előszoba tükörig rohangálni.


Forrás:

Egy otthon akkor válik igazán otthonná, ha az a kényelmünket szolgálja, és olyan részleteket rejt magában, melytől igazán a sajátunknak érezzük a teret. Vannak az lakásban olyan részek, amiket holttereknek hívunk. Nem tudunk velük igazán mit kezdeni. Pont rányílik a teraszajtó, kicsi ahhoz, hogy egy nagyobb bútort tegyük oda és csak talán ülve férnék ott el. Akkor alakítsunk ki ott egy olvasó kuckó! Egy állólámpa, egy mini dohányzóasztal, virággal a tetején és egy tengerifű kosárral vagy csak egy lerakó és egy karosszék, és máris kész a funkcionális sarok.


Forrás:

Hangulatváltást tervezel a hálóban? Húzd át a díszpárnák huzatját, frissítsd a függönyt az új stílus jegyében, ha belefér, cseréld le a szőnyeget és ki ne hagyd a kis komódot se. A fogantyúk lecserélésével tovább erősítheted a kiválasztott stílust.


Forrás:

Igen, de most ne a falat, hanem a kopott konyhabútort fesd át, de ha nem a kopottsága a probléma, hanem a színe, akkor azért kezdj bele a változtatásba. Egy kicsi konyha méretén, optikailag egy világos, fehér konyhabútor nagyot tud dobni. De ha élénkíteni szeretnél, akkor a legújabb trendek szerint válaszd a zöldet! Az átváltoztatás előtt érdeklődj arról a festékboltban, hogy milyen festéket válassz. Egy fényes felületet midig meg kell finoman csiszolni, vagy úgy nevezett tapadóhíd anyagot, egy olyan réteget kell felvinni rá elsőként, ami megtapad a felületen, és amibe szintén meg tud tapadni az új fedőfesték.


Forrás:

Egy ablak mérete adott, nem tudsz változtatni rajt, viszont a benti fény mennyiségét mesterséges úton növelni tudod. Több kisebb fényforrás, vagy egy jól megválasztott búra új lendületet és hangulatot tud adni a szobának.


Forrás:

A függöny menyezettől a padlóig történő elhelyezése hozzájárul a tér vizuális magasságának növeléséhez. Persze ez a trükk akkor érvényesül a legjobban, ha van kellő tér a szobában. Az elegáns megjelenéshez nem kell méregdrága drapériákat választani. Válassz könnyű, áttetsző szöveteket a természetes fény mennyiségének növelése érdekében.


Forrás:

A kiegészítők kiválasztásánál válassz olyanokat, amik kiemelkednek a többi közül és nem olvadnak bele a térbe. A kiegészítő legyen különleges méretében, korában vagy színében, de harmonizáljon a belső enteriőrrel. Mik lehetnek ezek a kiegészítők? Egy szép díszdoboz, egy régiség, egy lámpa vagy éppen a frissen vágott virágok a dohányzóasztalon.