Galéria

10 dolog, amit nem tudtál Borbély Alexandráról

Forrás: Szandra egy szlovákiai, zoboraljai községben, Nagycétényben nőtt fel. Az 1600 lakossal rendelkező falun keresztülfolyik a Nyitra folyó.
Forrás: A színésznőre nagy hatással van a cseh és a szlovák filmművészet, és ha Felvidéken jár, mindig megnézi az új filmeket. Szlovák könyveket is rendszeresen olvas a magyar nyelvűek mellett.
Forrás:

Amikor gyerek volt, karácsonykor rendszerint a Keresztapa-trilógia filmjeit nézték édesapjával. A kedvenc szereplője Andy García volt a harmadik részből.


Forrás:

Borbély Alexandra a Pozsonyi Színművészeti Főiskolára is felvételizett.


Forrás:

Eredetileg nem Máriát játszotta volna a Testről és lélekrőlben, a pszichológusnő szerepére választotta ki Ildikó (akit végül Tenki Réka alakított – ő a képen baloldalt látható).  


Forrás:

Egy öccse és egy húga van, Dávid és Dominika.


Forrás:

Az Oscar-díjátadó kapcsán megy először Amerikába.


Forrás:

Ma is szlovák állampolgár, mivel a szlovák törvények tiltják a kettős állampolgárságot. Ezért nem kaphatta meg a Junior Prima Díjat.


Forrás:

Az alakítását a Testről és lélekrőlben a nemzetközi kritikusok is ünnepelték. „Mária tágra nyílt szeme nagyon hasonlít az erdőben kóborló szarvaséra, és Enyedi tökéletesen megragadja egy nő temperamentumát, aki úgy néz szembe más emberekkel, mint egy szarvas, amelyre ráesik a fényszóró éles fénye” – írja például a Hollywood Reporter kritikusa.


Forrás:

Élettársa, Nagy Ervin (aki egy kisebb szerepet játszik a Testről és lélekről-ben) és ő mindketten a budapesti Katona József Színház társulatának tagjai. Többször játszottak már ugyanabban a darabban, mostanában például A két Korea újraegyesítésében.