Galéria

9 étel, amit soha ne egyél szex előtt

Forrás:

Összedobnál magatoknak vacsorára egy jó kis mexikói csilis babot vagy valamilyen mexikói kaját? Ezzel semmi baj nincsen egészen addig, míg aztán össze nem gabalyodtok a kanapén. Ezek a zöldségfélék tudniillik nem csak hogy fokozzák a gázképződést, de olyan anyagok is megtalálhatóak bennük, amelyeket nem tud tökéletesen lebontani a szervezetünk, így még a vécére is kirohanhattok a legrosszabb időpontban.


Forrás:

Olyan nehezen emészthető összetevői vannak, mint például a szorbit (cukoralkohol), amely erősen puffaszt. A cukoralkoholok egyébként nem csak édesítőszerekben, más egyéb diétás élelmiszerekben, sőt köhögéscsillapítókban is megtalálható.

 


Forrás:

A szervezetünk bizonyos szénhidrátokat képtelen megemészteni a vékonybélben, ide tartozik a cukor, a keményítő és a rost. Ahhoz, hogy ezeket a puffasztó zöldségeket, mint a kelkáposzta, kelbimbó, karfiol vagy brokkoli le tudja bontani a vékonybél, egy bizonyos mennyiségű enzimre lenne szüksége. Ehelyett ezek az emésztetlen ételmaradványok bizonyos baktériumok által a vastagbélben kerülnek lebontásra, amelyek mindeközben hidrogént, szén-dioxidot és metánt termelnek.


Forrás:

Gondoltad volna, hogy a só is a listán szerepel majd? Ezért tehát minden olyan étel kerülendő, ami túl sok sót tartalmaz, mint a csipszek, popcorn vagy a sültkrumpli, amelyek visszatartják a vizet a szervezetben, ezáltal puffadáshoz vezetnek. Mindemellett a vérkeringésre is rossz hatást gyakorolnak, ami férfiak esetében igen fontos az erekció alatt.


Forrás:

A szójatej, a tofu és egyéb szójababból készült ételek csökkentik a tesztoszteront a szervezetben, de a férfiak hormonegyensúlya mellett a nőkét is összezavarja, melynek köszönhetően kiöli a vágyat a szervezetből egy időre. Ha lehet inkább valami mást válasszatok vacsira ehelyett – hacsak nem olvasgatni akartok az ágyban.


Forrás:

Ugyan elsőre jó ötletnek tűnhet, hogy igyatok egy-két pohárral oldódásképpen szex előtt, ha túlzásba estek az rossz irányba hathat a libidótokra. Ezek az italok ráadásul növelik a melatonint a szervezetben (alvást szabályzó hormon), így álmosítanak is.


Forrás: A koffein megemeli a kortizolt, vagyis a stresszhormon szintjét a szervezetben, ami nemhogy nem hagy majd ellazulni, de még a libidóra is negatívan hat.
Forrás:

Ezek a szénhidrátbombák szuper gyorsan megemelik a vércukorszintet, ami rohamtempóban vissza is zuhan, ettől pedig pillanatok alatt lefáradhatsz. Nagy eséllyel se erőd, sem kedved nem lesz már utána a huncutkodáshoz.


Forrás:

Felejtsd el a hot dogot, és persze az összes feldolgozott húsárut! A virsliben található telített zsírok negatívan hatnak a vérkeringésre és ezáltal az erekre is, ráadásul a már korábban említett szénhidrát veszély is fennál a hot dog esetében. Ha tehetitek inkább válasszatok valami más fogást helyette!