Galéria

Minden idők 10 legjobb akciófilmje

Forrás: A második epizóddal ellentétben itt aztán tényleg nonstop akciót láthatunk. Nem akarok nagyon spoilerezni, de még szerencse, hogy az a bizonyos harci jelenet fekete-fehér, mert máskülönben tényleg túl véres lenne ahhoz, hogy végignézze az ember.
Forrás: Nem nagyon lehet hibázni egyik résszel sem, a franchise elmondhatja magáról, hogy az évek előrehaladtával egyre jobb filmekkel jött ki a gyártó. Rebecca Ferguson jelenléte pedig csak még tovább emeli a tétet.
Forrás: James Bond kis túlzással elbújhat a Matt Damon által megformált karakter mellett. Paul Greengrass és az amerikai sztár újragondolták a műfajt, mindannyiunk legnagyobb örömére.
Forrás: Keanu Reeves nem hagyja, hogy a gyász megakadályozza abban, hogy minden rosszfiút fejbe lőjön.
Forrás: Bruce Lee már az Enter the Dragon előtt is ismertnek számított, de ezt követően valósággal kilőtt a népszerűsége. Az akciófilm különlegessége, hogy egyetlen fegyvert sem sütnek el a 102 perces játékidő során.
Forrás: Még hogy ez nem akciófilm... Persze! James Cameron rendezése kiállja az idő próbáját, Sigourney Weaver pedig olyan hitelesen parázik, hogy a te hátadon is feláll a szőr.
Forrás: Az akkoriban újdonságnak számító CG-technológia alaposan feladta a leckét a versenytársaknak, akiknek sokáig nem is volt válaszuk az Arnold Schwarzenegger fémjelezte projektre. James Cameron klasszikusa kötelező darab, megunni sem nagyon lehet.
Forrás: A Wachowski testvérek is maradandót alkottak a kiválasztottal, akinek meg kell mentenie az emberiséget a gépek uralmától.
Forrás: Bruce Willist az egyik legkedveltebb akcióhőssé tette a franchise, John McClane úgy menti meg a világot a terroristáktól, ahogy az csak keveseknek sikerül(ne).
Forrás: Személyes kedvencemet a végére tartogattam, Christopher Nolan filmje a műfaj egyik megkérdőjelezhetetlen ékköve. Hátborzongatóan izgalmas akciójelenetek, minden idők egyik legjobb főgonosz alakítása teszi teljessé ezt a remekművet. Az MCU-nál azóta is vakarják a fejüket, hogyan tudnának ehhez hasonlót összehozni.