Galéria

7 egyszerű lakberendezési tipp stresszes embereknek

Forrás:

A zöld növények feldobják a szobát, ráadásul friss oxigénnel látják el a levegőt - egy kutatás szerint pedig ha gondozod őket, csökken a stressz szintje a szervezetedben.


Forrás:

Lehet, hogy azért sem tudsz otthon megnyugodni, mert mindenhol rumli vesz körül. A legjobb, ha beszerzel néhány dobozt és igyekszel minimalizálni a rendetlenséget. Kutatások szerint ugyanis a rendezetlen környezet emeli a kortizol nevű stressz-hormon szintjét.


Forrás:

A kék szín elképesztően nyugtató, ezért érdemes minden helyiségben használnod. Egy kék ágynemű-huzat, vagy néhány díszpárna, esetleg egy festmény is sokat segíthet abban, hogy kevésbé legyél ideges.


Forrás:

Érdemes kiszabadítanod az ablakokat a függönyök és a párkányra pakolt dolgok fogságából, ugyanis ha nem jutsz elég D-vitaminhoz (amihez természetes úton a napfényből juthatsz), szorongás és depresszió is kialakulhat nálad.


Forrás:

Érdemes kialakítanod az otthonodban néhány olyan sarkot, ahol nincs semmilyen képernyő, ugyanis bizonyított, hogy romlik az alvásod minősége, ha a tv-ből és telefonodból érkező kék fényt bámulod lefekvés előtt. Ez pedig növeli a kortizol szintjét is, amitől másnap stresszesebb lehetsz.


Forrás:

Egy 2011-es kutatás szerint sokat segíthet a szorongással küzdőknek, ha puha anyagok érintkeznek a bőrükkel, ez ugyanis nyugtató hatású.


Forrás:

A levendula az egyik legismertebb, nyugtató hatású gyógynövény, ráadásul könnyen beszerezhető is!