Galéria

Házi praktikák mosáshoz

Forrás:

Tudtad például, hogy a vörösbor ellenszere a fehérbor? Ha mielőbb kivennéd a borfoltot a szövetből, önts rá fehérbort, hagyd egy darabig ázni, majd itasd fel szivaccsal vagy egy ronggyal. Arra ügyelj, hogy semmiképp se dörzsöld a foltot. Ha jól csinálod, a folt annyira elhalványul, hogy száradás után már nem is lehet majd látni. De ha mégis, akkor a következő mosás után garantáltan hűlt helyét találod majd a pacának.


Forrás:

Ezekre a makacs foltokra a leghatékonyabb csodaszer az ecet. Az egyik opció az, ha ecetes vízbe áztatod a ruhát mosás előtt, a másik, ha a mosógépbe az öblítő helyére ecetet öntesz és elindítod a programot. Az ecet garantáltan kiveszi majd ezeket a sötét foltokat a ruhából és ne aggódj, száradás után nem fogod érezni majd az ecetszagot.


Forrás:

Ugyan tinta valamivel ritkábban kerül a ruhánkra, mint mondjuk az előbb említett bor, tea vagy kávé, de ha mégis megtörténik a baj, akkor azt a következőképpen tüntetheted el: fújj a foltra hajlakkot, egy száraz ruhával dörzsöld át és ezt a műveletet addig ismételgesd, amíg el nem tűnik a tinta. Ha ez a praktika nem válik be azon a bizonyos pacán, akkor mosás előtt próbálkozz meg ecetes vagy alkoholos bedörzsöléssel.


Forrás:

Ahogyan a rúzsfoltnál, úgy a hasonlóan zsíros állagú csokoládénál is tökéletesen beválik a mosogatószer. Ha mielőbb megszabadulnál tőle, akkor azt a következőképpen teheted: egy tompa késsel kapard le a ruháról vagy textilről, amennyire csak tudod, majd áztasd bele meleg mosogatószeres vízbe, dörzsöld át, öblítsd ki, és ha úgy érzed, még mindig nem tökéletes, dobd be a mosógépbe.

 


Forrás:

Léteznek világosabb és sötétebb parfümök is, amelyek képesek foltot hagyni egy világos blúzon. Ezekkel a sárgás foltokkal úgy számolhatsz le a leghatékonyabban, ha szódabikarbónás vízbe áztatod a kelméket 5-10 percre, kissé átdörzsölöd, majd bedobod a mosógépbe.