Galéria

A citromos víz jótékony hatásai a bőrre

Forrás:

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a citromos víz segíti a kollagéntermelést. Ennek a fehérjének köszönhetően újulnak meg bizonyos sejtjeink, maradnak erősek és rugalmasak a csontjaink, izmaink és általa sokkal egészségesebb, élettelibb és üdébb lesz a bőrünk.

'A citromos víz méregtelenít és tele van C-vitaminnal' - mondta a popsugárnak Bianca Cheah egészségügyi és wellness szakértő. 'A C-vitamin fogyasztása pedig elengedhetetlen a bőrünk szempontjából, hiszen segít a kollagéntermelésben és mindannyian több kollagénre vágyunk, nem igaz?”


Forrás:

A C-vitamin segíthet felvenni a harcot a pattanásokkal és egyéb kellemetlen bőrkiütésekkel szemben. 'Leszámol a baktériumokkal, amelyeknek leginkább köszönhető a pattanásokat és egyéb bőrbetegségek kialakulása' - mondja Marie Parodi, a JW Marriott Chicago Spa igazgatója. 'A citrom segít a szervezetnek a méregtelenítésben, így hozzájárul az egészségesebb, élénkebb, ragyogóbb bőr eléréséhez.”


Forrás:

A mellékvesék olyan hormonokat termelnek, mint a kortizol, amely segít szabályozni az anyagcserét, a vérnyomást és a szervezet stresszre adott válaszát. A mellékvese-kimerültség viszont nagyfokú fáradtsághoz, a bőr elszíneződéséhez, meggyengült immunrendszerhez, sőt fájdalomhoz is vezethet, ezek mellett pedig hatással lehet a bőr olajtermelésére is, ami szintén a pattanások kialakulásához vezethet.

Az egyik módja annak, hogy a mellékvesék egészségesen működjenek, a C-vitaminban gazdag citromos víz fogyasztása. Míg a citromos víz C-vitamin tartalma támogatja a mellékvese működését és erősíti az immunrendszert, ezáltal segíti a stresszkezelést is, addig a víz kellőképpen hidratálja a bőrt – mondja Dr. Passler, a Pure Change alapítója.


Forrás:

A citromnak jelentős C-vitamin tartalma mellett antioxidáns tartalma is igen magas; utóbbi megóvja a szervezetet az anyagcsere és a baktériumok elleni védekezés során keletkező szabadgyököktől. A szabadgyökök természetes módon, betegség esetén és számtalan környezeti hatás okán is létrejöhetnek a szervezetben, mint a légszennyezés, a cigaretta, az ultraibolya-sugárzás vagy az alkohol. Ezek pedig mind-mind károsítják és öregítik a bőrt. Abban az esetben, ha rendszeresen fogyasztasz citromos vizet, akkor hatékonyan veheted fel a harcot ezekkel a bőrkárosító hatásokkal szemben.