Galéria

A 10 legnagyobb méretű kutyafajta - Meseszépek!

Forrás:

Egy erős csontozatú, izmos kutyafajtáról beszélünk, akik átlagosan 80 centi magasra, azaz közel egy méteresre nőnek meg. Nem éppen az a lakásban tartható fajta! Viszont kisgyermekeseknek annyira nem ajánlják, hiszen inkább házőrzőként állja meg a helyét.


Forrás: A világ egyik legnagyobb kutyafajtája, és rendkívül erős is. Külseje viszont ne tévesszen meg, hiszen egy nagyon hűséges kutya, amelyik roppant gyengéd és figyelmes. Nem véletlenül nevezik szelíd óriásnak is, hiszen imádja a gyerekeket, és nagyon jól szocializálódik.
Forrás: Egykor a halászok mellett dolgozott ez a fajta, és nagyon is hasznát vették! Ez a kutya ugyanis rendkívül intelligens, és nagyon ügyes úszó is. Ezért szüksége van az állandó testmozgásra, és csakis a nagy udvarokban érzi jól magát. Nem szabad hosszú ideig egyedül hagyni, ragaszkodik a családjához, és általában idegenekkel, más kutyákkal is jól kijön.
Forrás:

Az egyik legismertebb magyar pásztorkutya is ott van a nagyméretű kutyafajták listáján! Igazán bátor, határozott kutyus, aki mindig nagyon éber és kiegyensúlyozott. De marcona őr külseje mögött egy csupaszív eb rejtőzik, aki ragaszkodik a családjához, és feltétlen bizalommal fordul feléjük. Önálló, és igazi egyéniség!


Forrás: Egy szeretetteli óriás a skót szarvasagár, aki igazi társaságkedvelő, és rendkívül barátságos. Ugyanakkor van benne némi agresszivitás, így a neveltetésére nagyon oda kell figyelni. Más kutyákkal nem nagyon jön ki, és kezdő gazdiknak sem javasolják; családját viszont imádja, és bár nem az az érzékeny fajta, mégis ragaszkodik hozzájuk.
Forrás: Kevés olyan feltűnő kutyafajta létezik, mint a Nápolyi masztiff. Egy igazi éber, önálló, védelmező fajta, aki tökéletes házőrző, és már küllemével elijeszti a betolakodókat. A családjával szemben kezesbárány, de az idegenekkel, más kutyákkal szemben nagyon bizalmatlan.
Forrás: A magyar fajták között az egyik legrégebbi nyájőrző kutya, akit egykor vadászkutyaként is gyakran használtak. Ma már inkább házőrző feladatokat lát el, de egyre többen választják családi kutyának is. Sokan kiszámíthatatlan, agresszív fajtának tartják, pedig ezt sokszor a nem megfelelő tartásmód váltja ki. Ha jól nevelik, foglalkoznak vele, nagyon is gyerekszerető, kezelhető kutya lesz belőle.
Forrás: Ez egy közepesen nagyméretű kutya, aki rendkívül erős, nem éppen zömök testfelépítéssel bír. Nagyon bátor, intelligens, és egyúttal mozgékony kutya, akinek szüksége van a szabadságra és a nagy terekre. A családjával, gyerekekkel jól kijön, de ha bármilyen veszély is fenyegeti őket, azonnal védelmezni kezd. Idegenekkel szemben gyanakvó, de ha megfelelően volt szocializálva, a háziállatokkal is megfér.
Forrás: Elég egy pillantást vetnünk rá, és máris látjuk, hogy egy igazán tiszteletparancsoló, erős fellépésű kutyáról van szó. Ennek ellenére nagyon is nyugodt és kiegyensúlyozott, általában jól megvan egyedül is. Függetlensége ellenére azért családjával szemben hűséges, és szeret is a közelükben lenni, a gyerekekkel pedig türelmes. Viszont nagyon domináns, és a környezetében minden más állatot sajátjaként kezel.
Forrás: Nagyon erős és izmos, határozott fellépésű kutya, akinek külseje tekintélyt parancsol. Ehhez egy magabiztos, általában nyugodt személyiség társul, aki mindig bátran kiáll családja mellett. Nagyszerű házőrző, de kizárólag kertben, nagy udvaron érzi jól magát. Jellemfejlődése miatt fontos, hogy családtagként tekintsenek rá, mert akkor jön ki igazán jól az emberekkel.