Galéria

Minden héten egyszer futva megyek munkába – 5 praktikus ötlet, ha te is belevágnál

Forrás: 1. Visszafelé tervezek
Tegyük fel, hogy 9-kor kell az íróasztalnál ülnöm. Vagyis úgy 8:40 tájékán már be kell érnem, hogy legyen időm lezuhanyozni. Ez fél 8 körüli indulást feltételez, vagyis legkésőbb 7-kor ki kell ugranom az ágyból.
Egyszerűbb dolgom van, ha a hazafelé futást választom; ilyenkor sokszor már sötét van, viszont a szervezést megkönnyíti, hogy elég reggel magammal vinnem a futócuccomat, és másnap hazaviszem, amit aznap délután ott hagytam (például az utcai cipőmet).

Forrás: 2. Melyik a legjobb útvonal?
Nálam az Aquincum és a Ferencváros között a Margitszigeten keresztül vezet a kedvenc útvonalam, azaz tartalmaz egy fél szigetkört is. Általában jobban szeretek a Duna-parton futni, és azt is megfigyeltem, hogy az egyenetlen talaj jobbat tesz a térdemnek, mint a kemény aszfalt.

Forrás: 3. Mi van, ha nincs zuhanyzó a munkahelyen?
Én szerencsés vagyok, de ha nem így lenne, valószínűleg mindig hazafelé futnék inkább. Az is opció lehet, hogy amennyiben amúgy is a munkahelyedhez közeli edzőterembe jársz, oda ugrasz be munka előtt.

Forrás:

4. Mit viszek magammal a futásra és mit nem?

Kulcsot, telefont, pénztárcát (beszereztem egy kis méretűt, ami valójában bérlettok, de elférnek benne az igazolványok és az aprópénz is), papírzsebkendőt, fülhallgatót, olvasó- és napszemüveget. Nyáron még egy kis vizespalack is elfér az övtáskámban, télen pedig a dzseki lehetővé teszi, hogy ne kelljen övtáskát magammal vinnem.

Ha futva megyek munkába, előző nap gondoskodnom kell arról, hogy legyenek tisztálkodószerek és törülköző az íróasztalom fiókjában nem beszélve az utcai ruházatról. Ez a legnehezebb rész, mert a fiók ugyan elég nagy, de akasztós ruhák nem annyira férnek el benne :), így aztán egyszerű outfitben kell gondolkoznom.

 

Forrás:

5. Nem futom le feltétlenül az egész távot

Nincs is mindig időm 11 kilométerre, ezért néha csak a metró útvonalát futom végig, máskor megelégszem azzal, hogy Óbudáról elkocogok a Margit híd pesti hídfőjéig. Mindig van nálam bérlet, ezért bárhol fel tudok szállni a BKK járműveire. Nem csinálok ebből problémát, minden méter, amit futva teszek meg, jobb, mint a semmi!