Így válaszd ki a legjobb húst a boltban
A szakácsok szerint a hús színe nagyon sokat elárul a minőségéről és az ízéről. Például minél sötétebb piros a marhahús vagy a disznó, annál erősebb íze is lesz. Azt viszont tudnod kell, hogy a megfelelően tárolt hús sosem lesz szürke vagy barna a szélein, így ha ezt látod, az arra utal, hogy nem olyan jó a minősége. Ezt különösen érdemes ellenőrizned az előre elcsomagolt daraboknál.
A csirkemellnél is sokat elárul a szín: ha rózsaszín, akkor biztosan friss, ha viszont kezd szürkülni, valószínűleg már egy ideje a polcon áll.
A húsokon található sűrűbb zsírréteg plusz ízt ad az ételnek, azonban sokat elárul a minőségéről is. Ha a csomagoláson keresztül megnyomod, viszonylag keménynek kell lennie, hiszen a hideg húsokon található zsír masszívabb. Az állat koráról is árulkodik mindez: ha fehér színe van a húson található zsírnak, akkor fiatalabb, ha pedig sárgás árnyalata van, akkor idősebb állatról van szó.
A húson található zsír egy bizonyos mértékig plusz ízt ad az ételnek, de ha túl sok található rajta, azzal az ellenkezőjét érheted el.