A szakácsok szerint a hús színe nagyon sokat elárul a minőségéről és az ízéről. Például minél sötétebb piros a marhahús vagy a disznó, annál erősebb íze is lesz. Azt viszont tudnod kell, hogy a megfelelően tárolt hús sosem lesz szürke vagy barna a szélein, így ha ezt látod, az arra utal, hogy nem olyan jó a minősége. Ezt különösen érdemes ellenőrizned az előre elcsomagolt daraboknál.
A csirkemellnél is sokat elárul a szín: ha rózsaszín, akkor biztosan friss, ha viszont kezd szürkülni, valószínűleg már egy ideje a polcon áll.
Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.
A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van
Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.
4 csillagjegy, aki április 23-án lezár egy 14 éve tartó rossz időszakot: a boldogság végre megérkezik az életükbe!
Kétség kívül ránk járt a rúd az elmúlt években. Szinte mindig megtaláltak minket a rosszabbnál rosszabb dolgok, így nem meglepő, hogy idén már kevesen hittek abban, hogy jöhet még jobb időszak.