Galéria

Ételek, amiket tilos a fagyasztóba tenni

Forrás:
Saláta

Igen, tudjuk, hogy a saláta azon zöldségek közé tartozik, amit az emberek többsége egy hét után kénytelen kidobni, mert bár el nem fogyott, de megromlott. Mégsem szabad betenni a fagyasztóba, mert a víz miatt nagyon puha és csoffadt lesz, ráadásul az ízét is elveszíti.

Forrás:
Tej

Sose fagyaszd le a tejet, mert a nagy hideg hatására a folyadék darabossá válik. Semmiképpen sem lesz kellemes utána inni!

Forrás:
Tojás

A tojást sem szabad fagyasztóba tenni, ugyanis a nagy hideg hatására a belseje elkezd megkeményedni, és egy kicsit tágulni is – ergó a héja is megreped.

A legrosszabb verzió: egy fagyott masszát találsz majd, amitől büdös lesz a fagyasztó belseje.
A legjobb verzió: lesz néhány fagyott tojásod, ami nem jó semmire.

Forrás:
Joghurt

Igen, létezik fagyasztott joghurt, amit kifejezetten így találtak ki. De a szimpla joghurt fagyasztóba rakva biztosan nem lesz olyan. Valójában a folyékonyságát elveszíti, darabossá válik, és ízre sem lesz túl finom.

Forrás:
Sajt

A sajt méltán híres arról, hogy a hűtőben eláll nagyon sokáig, így alapjáraton is felesleges lefagyasztani. Ha viszont mégis így tennél, készülj fel, hogy olvadás után darabossá és durva tapintásúvá válik. 

Forrás:
Konzervek

Gondoltál már arra, hogy lefagyasztod a konzerv kukoricát? Ez talán mégsem annyira jó ötlet, ugyanis a benne lévő folyadék megfagy, és emiatt könnyen megrepedhet a konzerv – vagy akár fel is robbanhat.