Galéria

Zabital házilag – lépésről lépésre

Forrás:

Hozzávalók: 3 ek. zabpehely, 0,5 l víz, 1 csipet só

 


Forrás:

Egy serpenyőben, folyamatosan kevergetve pirítsd meg a zabpelyhet. Az illatáról érezni fogod, ha már elkészült. Egy pillanatig se hagyd őrizetlenül, mert hamar odakap!


Forrás:

Forralj fel fél liter vizet, majd öntsd bele a zabpelyhet, és hagyd állni egy órán át.


Forrás:

Ha letelt ez a bizonyos egy óra, botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítsd a lehető leghomogénebb állagúra.


Forrás:

Szűrd át egy apró lyukú szűrőn vagy textilen, végül sózd meg. Hogy semmi ne vesszen kárba, a leszűrt zabpelyhet felhasználhatod kásába, turmixba vagy akár granolába.


Forrás: Végül hűtsd le! (2-3 napig bőven eláll a hűtőben!).